Putin har besøkt Ukraina

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. mars 2023 | 06:13

Russlands president Vladimir Putin har besøkt den russisk-okkuperte byen Mariupol sørøst i Ukraina.

Putin fløy til Mariupol med helikopter. Han kjørte selv rundt i byen med bil og stoppet for å snakke med innbyggerne, det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Putin ble også vist byggearbeidet i Mariupol og restaureringen av byen og omegn, skriver det russiske mediet.

I tillegg inspiserte den russiske lederen kysten, teaterbygningen og minneverdige steder i Mariupol.

Byen, som ligger i Donetsk-regionen, ble beleiret av russiske styrker i flere måneder før den til slutt falt i mai. Regionen er en av de fire som Russland hevder å ha innlemmet.

Rapportene om Mariupol-besøket kom dagen etter at den russiske lederen reiste til Krim for å markere niårsdagen for svartehavshalvøyas annektering fra Ukraina. Russisk statlig TV viste ham besøke havnebyen Sevastopol ved Svartehavet på lørdag, ledsaget av den lokale Moskva-utnevnte guvernøren Mikhail Razvozhayev.

– Presidenten vår vet å overraske. På en god måte. I dag skulle vi innvie en barnekunstskole. Alt var klart for en videokonferanse og en rapport til presidenten via en kommunikasjonslink. Til slutt kom presidenten personlig. Med bil. Han satt selv bak rattet. På en slik historisk dag er presidenten alltid med Sevastopol og folket i Sevastopol. Landet vårt har en utrolig leder, skrev Razvozhayev på sin Telegram-kanal, ifølge Tass.

Russland annekterte Krim fra Ukraina i 2014 etter en folkeavstemning som ikke ble anerkjent av Kyiv og det internasjonale samfunnet.

Arrestordre på Putin

mest lest