Britisk politi: – Du er åpenbart jøde. Kom deg bort, eller bli arrestert

Avatar photo
Publisert 19. april 2024 | 15:47

I mangfoldige London ble en jødisk mann truet med arrestasjon dersom han ikke kom seg bort fra en pro-palestinsk demonstrasjon lørdag forrige uke.

En politimann konfronterte den jødiske mannen og sa at hans tilstedeværelse kan være en provokasjon mot de pro-palestinske demonstrantene, som hovedsaklig var av ikke-vestlig bakgrunn.

– Du er åpenlyst jødisk. Dette er en pro-palestinsk demonstrasjon. Jeg er bekymret for reaksjoner til din tilstedeværelse, sier en politimann til den jødiske mannen i en video som nå går viralt i sosiale medier.

En annen politimann sier til mannen at han vil bli arrestert om han ikke forlater stedet.

– Hvis du blir værende her kan det bryte freden med alle disse menneskene. Enten må du forlate stedet, eller så må vi arrestere deg. Dette er en stor folkegruppe, og vi kan ikke beskytte deg om de går til angrep.

I den sjokkerende og nedslående videoen kan man også se flere demonstranter konfrontere den jødiske mannen, og slenge truende og ufine kommentarer etter ham.

Flere reagerer med vantro til videoen. Noen mener London ikke lenger er et trygt sted for jøder. Det er også mye sinne i sosiale medier.

– Det er helt utrolig hvordan Storbritannia er blitt erobret av en fremmed kultur, skriver en person på X.

– Hvordan våger denne jødiske mannen å vise sitt ansikt foran disse hyggelige terrorsympatisørene, skriver en annen sarkastisk.

– England har falt, og det var ikke en gang noen kamp for landet vårt, skriver én.

Videoen er delt av organisasjonen Campaign Against Antisemitism.

mest lest