VIDEO: Frps landsmøte blokkert av aktivister

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 19. april 2024 | 14:05

Saken oppdateres.

Palestina-aktivister har blokkert inngangen til Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Ingen kommer seg verken inn eller ut.

«Stengte dører for krigsprofitører», «From the river to the sea» og «Fritt Palestina» er blant det demonstrantene roper, forteller Thomas Jensen i Arendal FrP til iNyheter.

Ikke alle deltagerne til møtet er kommet seg inn enda, nettopp på grunn av demonstrantene ved inngangspartiet, forteller han. Møtet begynner klokken 14:30.

Sikkerhetspersonalet som Frp har leid inn, kommer seg heller ikke inn eller ut, skriver NRK.

En annen deltager på landsmøtet forteller at det er stort politioppmøte på stedet. Politiet har sagt at demonstrantene må være borte fra stedet innen klokken 14:20.

Video: Thomas Jensen.

Rundt klokken 14:15 roper demonstrantene «Frp støtter folkemord», «Frp støtter okkupasjon» og «Norske våpen dreper 35.000 av Gazas barn».

– Vi håper å forstyrre landsmøtet litt og forsinke det litt. Men vi ønsker at de skal få gjennomføre sitt demokratiske landsmøte. Dette er måten å markere det på siden vi blir ignorert på alle sammenhenger, sier Fredrik Glad Gjernes til Nettavisen.

Klokken 14:21 er politiet i gang med å flytte demonstrantene.

Video: Thomas Jensen.

mest lest