Frikjent etter å ha drept sin egen baby: Stort raseri mot dommeren

Avatar photo
Publisert 19. april 2024 | 13:41

Dacia Lacey drepte sin to måneder gamle baby mens hun var ruset på amfetamin. Hun er nå frikjent for drapet, noe som har vakt raseri mot dommeren.

Lacey var siktet for omsorgssvikt med døden som følge etter at datteren hennes døde i august 2022.

Ifølge den lokale nyhetskanalen ABC 3340, har Lacey innrømmet at hun kvelte barnet sitt. Likevel ble hun altså frikjent fra siktelsen som kunne gitt henne 20 til 40 år i fengsel.

– Ikke alt som er feil er kriminelt. Når staten velger å sikte en enkeltperson, må de bevise at de har gjort noe med kriminelle hensikter. Dårlig foreldreskap er per definisjon ikke kriminelt, skal dommeren ha sagt ifølge den lokale TV-stasjonen WTHR.

Han understrekte at Lacey ikke er uskyldig, men at hun ikke kan straffes for det hun var siktet for.

En etterforsker som har jobbet på saken har forklart at Lacey kvelte barnet sitt i et forsøk på å få henne til å slutte å gråte. Barnet skal så ha blitt most inn i en sofa slik at hun ikke fikk puste.

Laceys andre datter, som var tre år gammel da hun var vitne til hendelsen, forklarer hendelsesforløpet slik i retten:

– Mamma var sint, slo babyen med en pute og la puten i ansiktet hennes.

En rustest viser at Lacey var påvirket av amfetamin den samme kvelden barnet hennes ble drept.

Mark Stoner, dommeren som frikjente Lacey, får nå mye oppmerksomhet i amerikanske medier og høster kraftig kritikk på nett. Men dette er ikke første gang Stoner har utstedet en oppsiktsvekkende dom.

Tidligere denne måneden skrev den lokale nyhetskanalen Fox 59 at det er lansert en underskriftskampanje som oppfordrer Stoner til å tre av, på bakgrunn av en annen kontroversiell dom han utstedet til en mann som drepte en politibetjent. Kampanjen har fått over 1600 signaturer.

Drapsmannen endte opp med kun fire år fengsel for drapet på en kvinnelig politibetjent. I tillegg fikk han 25 års fengsel for et drapsforsøk på kjæresten. Aktor hadde bedt om 63 års fengsel for drapsmannen.

mest lest