Kvinne ble slått bevisstløs på 17. mai: – Helt uprovosert

Avatar photo
Publisert 19. mai 2024 | 22:59

En kvinne og kompisen hennes ble banket opp like før midnatt på 17. mai på St. Hanshaugen i Oslo. To personer er nå pågrepet for kroppsskade.

Den unge kvinnen som ikke vil gå ut med ekte navn sier til NRK at hun bare ville beskytte kompisen som ble slått og sparket mens han lå på bakken. Det var da hun fikk knekt en finger og ble slått bevisstløs.

Like før midnatt hører venneparet at en ukjent jente får ufine kommentarer fra en gutt. Da kompisen til Kristine blandet seg inn, brøt det ut en krangel som etterhvert ble voldelig.

Mens kompisen lå på bakken prøvde kvinnen å lene seg over ham for å beskytte, siden hun trodde angriperne ikke ville slå en jente. I tillegg til den psykiske belastningen, fikk hun skrubbsår over hele kroppen og skader i hånden. Kompisen fikk blant annet kutt i ansiktet, et øre og ribbeina, skriver NRK.

Da politiet kom frem var det omtrent 20 stykker på stedet og personene var i 20-årene. Politiet kaller det et uprovosert angrep.

Politiadvokat Harald Holmsen sier til NRK at det raskt ble pekt ut en hovudgjerningsmann. Han ble pågrepet på stedet. En annen person ble pågrepet ved 06-tiden søndag morgen.

– Det er mennesker som er utsatt for fullstendig uprovosert vold. Vi kan ikke ha det slik at folk blir overfalt i åpent rom uten grunn, sier Holmsen til NRK og legger til at politiet legger mye ressurser i etterforskningen.

Den ene mannen nekter straffskyld, opplyser forsvareren. Den andre mannens forsvarer har ikke kommentert hendelsen.

Begge to blir fremstilt for varetektsfengsling mandag. Strafferammen er på seks år.

mest lest