Mann i 60-årene slått bevisstløs natt til 18. mai

Avatar photo
Publisert 19. mai 2024 | 02:13

En mann i 20-årene ble filmet mens han utøvde vold mot flere personer i Strandgaten i Bergen natt til 18. mai.

Hendelsen fant sted rundt klokken 01:30 natt til lørdag. En person i 30-årene og en annen i 60-årene er registrert som fornærmede i saken.

Voldsutøveren i 20-årene er siktet for kroppsskade og kroppskrenkelse. Siktelsen kan bli utvidet opplyser politiet.

En video av hendelsen er delt i sosiale medier, og viser angriperen slå en person som ligger nede, før han angriper en kvinne i bunad som prøver å stanse ham. Etter hvert kommer en mann i 60-årene til stedet for å hjelpe, før han blir slått i bakken. Man kan høre et smell i det den eldre mannen treffer bakken.

En mann som var vitne til hendelsen, og som ønsker å være anonym, har uttalt seg til Bergens Tidende. Han forteller at politiet var på plass etter to minutter.

– Han som blir slått ned mot slutten av videoen, så ut som en eldre kar. Jeg hørte lyden av bakhodet hans som traff bakken, forteller mannen som filmet til avisen.

Politiadvokat Laila Skeide forteller til BT rundt klokken 19:00 at den siktede mannen i 20-årene vil bli fremstilt for varetektsfengsling søndag.

– Saken etterforskes fremdeles, og det er ikke utenkelig at det kan bli flere fornærmede, sier hun til avisen.

Mannen erkjenner straffeskyld, forteller Erik Mjelde, den siktede mannens forsvarer.

– Han har forklart seg i avhør og er forferdelig lei seg. Han tar på seg all skyld for hendelsen, og det han har påført andre og seg selv.

Forsvareren sier at hans klient har forklart at det ikke var noen foranledning til handlingen.

– Han er i en ganske stor personlig krise. Hendelsen ser helt uforklarlig ut for ham selv nå i ettertid. Han blir fremstilt for psykiatrisk legevakt i kveld, og vil bli fremstilt for fengsling litt avhengig av hva legevakten sier, forteller Mjelde til BT.

Politiadvokat Linn Mari Søfteland opplyser søndag morgen til  Bergens Tidende at de planlegger å be om fire uker i varetekt på grunn av frykt for gjentakelse.

– Han er avhørt og utskrevet. Vi gjennomførte et telefonavhør med ham lørdag kveld. Han har fått noen sting og forklart seg grundig, informerer Søfteland avisen.

Oppdatering søndag klokken 16:30:

Retten har bestemt seg for å løslate den siktede mannen fordi de mener faren for gjentakelse ikke er til stede. Retten viser og til at mannen er under psykiatrisk behandling.

Påtalemyndigheten vil anke avgjørelsen. Mannen blir sittende i fengsel til lagmannsretten har tatt stilling til anken.

mest lest