Trump langer ut mot Kennedy og krever at Biden tar narkotikatest

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. mai 2024 | 09:52

Donald Trump ba president Joe Biden om å ta en «narkotikatest», kritiserte «radikale» Robert F. Kennedy Jr. og oppfordret våpentusiaster til å komme seg ut og stemme da han talte til tilhengerne under NRAs (National Rifle Association of America) årlige møte i Texas lørdag.

Det melder Fox News.

Folkemengden på Kay Bailey Hutchison Convention Center i Dallas jublet da Trump fikk NRA’s støtte før han gikk på scenen.

Trump takket de «store patriotene» for støtten, men irettesatte den «rebelliske gjengen» for å ikke stemme.

– Men en ting skal jeg si, og jeg sier det som venner, vi må få våpeneiere til å stemme fordi vet du hva? Jeg vet ikke hva det er. Kanskje det er en form for opprør fordi dere er et opprørsk folk, ikke sant?, sa Trump. «Men våpeneiere stemmer ikke. Hva handler det om?»

– Hvis våpeneiere ville stemme, ville vi oversvømme dem på nivåer som ingen noen gang har sett før, sa han. «Så, jeg tror dere er en opprørsk gjeng. Så la oss være opprørske og stemme denne gangen.»

Trump rettet oppmerksomheten mot den uavhengige presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr., og sa til NRA-støttespillere at de ikke skulle «kaste bort stemmen» sin og at han er en del av den «radikale venstresiden».

– RFK, Jr. – jeg kaller ham Junior forresten – han er radikal venstre. Ikke tenk på det. Ikke kast bort stemmen din, sa Trump. «Vi trenger en konservativ person med sunn fornuft. Denne fyren er radikal venstre som har ødelagt New York.»

– Egentlig er han en katastrofe. Han minner deg om denne fluen som driver meg gal her oppe, sa Trump, som slo etter en flue som fløy rundt på scenen. «Denne fluen er brutal. Jeg liker ikke fluer!»

Deretter rettet Trump oppmerksomheten mot president Biden, og innledet med de velkjente kommentarene om Bidens kognitive evner, og hevdet at Biden var «høy som en drage» under sin tale om rikets tilstand i mars.

– Så jeg tror vi bør gå for narkotikatester under debatten. Ja, vi kommer til å kreve narkotikatester, sa Trump.

mest lest