Trump optimistisk under valgkamp i Minnesota: – Jeg vet vi vant i 2020

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. mai 2024 | 10:36

Donald Trump brukte en fridag fra sin hysjpengesak fredag til å være hovedtaler på en republikansk pengeinnsamling i Minnesota i delstatshovedstaden St. Paul, en tradisjonelt demokratisk delstat som han hevder at han kan vinne i november.

– Vi skal vinne denne staten, sa Trump. «Vi må være forsiktige. Vi må følge med på de stemmene.»

– Jeg vet vi vant i 2020, sa han til stor applaus.

– I november vil folket i Minnesota fortelle kjeltringen Joe Biden – ikke sant? ‘The Apprentice’? ‘Du har sparken! sa Trump, med henvisning til sitt tidligere reality-tv-program og uttrykket han brukte der.

Trump forteller om de betydelige tollavgiftene han implementerte på importert stål mens han var president, og hevdet at dette bidro til å gjenopplive Iron Range, et jerngruveområde nordøst i Minnesota. Området, kjent for sin store andel industriarbeidere og fagforeningsmedlemmer, hadde tidligere en solid demokratisk tilknytning, men har nå vist en tendens til å støtte republikanske kandidater i de siste valgene.

Han kom også med angrep på president Joe Biden, og kalte ham «en forferdelig president» som «ødelegger landet vårt». Trump viser til alle migranter som tar seg over grensen.

– Han er også et forferdelig menneske, la han til.

Ifølge NTB er det over 50 år siden forrige gang et flertall i Minnesota stemte på en republikansk kandidat i et presidentvalg.

mest lest