Minst 23 skutt på kjøpesenter

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. juni 2023 | 06:56

På et kjøpesenter i nærheten av Chicago begynte ukjente angripere å skyte inn i en folkemengde søndag.

En person er drept og minst 22 personer er skadd i en masseskyting søndag nær byen Willowbrook nær Chicago i delstaten Illinois, skriver Chicago Tribune.

Myndighetene begynte å motta meldinger om skudd på et kjøpesenter rundt klokken 12.30 lokal tid.

Brannvesenet fraktet 10 personer til lokale sykehus. En av de 10 personene døde og en annen var i kritisk tilstand, sier politiet. Ytterligere sju personer fraktet seg selv til sykehus.

Senere søndag bekreftet Robert Carroll, talsperson for sheriffkontoret i DuPage County, at 23 personer var skutt, inkludert én som døde.

Ifølge CNN begynte et ukjent antall angripere å skyte vidt og bredt i retning av en stor folkemengde. Ingen er så langt tatt i politiets varetekt.

Masseskytingen skjedde under den innledende feiringen av Juneteenth. Det er en amerikansk høytid som markerer frigjøringen av de siste slavene i USA.

Hendelsen er den 310. masseskytingen i USA i år, ifølge Gun Violence Archive, skriver CNN.

Gun Violence Archive er en amerikansk NGO som fører statistikk over masseskytinger. Organisasjonen omtaler en masseskyting som en der fire personer eller flere – med unntak av gjerningsmannen – er truffet.

Kembley Carlton, som bor i en leilighet med utsikt over kjøpesenteret, sa at hun hadde hørt flere skudd på parkeringsplassen foran de siste dagene.

Ifølge henne har ikke politiet rykket ut til hendelsene.

– Det var bare rot. Vi så alle disse menneskene løpe, sier hun til Chicago Tribune.

Hun forteller videre at hun de siste fem årene har merket flere og flere skyteepisoder i området.

– Vi har aldri hatt dette problemet før. Nå er det ille her borte. De bare skyter og bryr seg ikke, sier Kembley Carlton til avisen.

mest lest