Sandnes-advokat mistenkt for bedrageri av 600 millioner – tok sitt eget liv

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 19. juni 2024 | 13:49

Det er Sandnes-advokat Per Asle Ousdal som er siktet.

67-åringen tok sitt eget liv i begynnelsen av juni. Familien har vært åpen på at det var selvmord. Nettavisen var først ute med navn og bilde.

Ousdal skal som partner i advokatfirmaet Bull Årstad ha lokket pengesterke folk til å låne ham penger mot skyhøy rente (opp mot 15 prosent) i retur. Det er meldt inn krav på over 600 millioner i dødsboet. Begrenset med midler skal finnes.

Ousdal var utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH) og jurist ved Universitetet i Oslo (UiO).

Bedrageriene skal ha foregått i mer enn 15 år. Også advokatfirmaet han jobbet i hevder å være ført bak lyset da de påkrevde tre underskrifter fra partnere ikke fantes.

I 28 år jobbet Ousdal som partner hos Bull Årstad, før han sluttet der 31. desember 2023. 

31. mai politianmeldte Bull Årstad sin tidligere partner. Like etter, den 3. juni ble Ousdal funnet død på familiens hytte i Sirdal.

Det er nå tatt beslag i alle Ousdals og hans kones eiendeler. De hadde tre døtre sammen.

Spørsmålet er nå hvordan boen kan hente inn pengene og om hans tidligere partnere i Bull Årstad kan holdes økonomisk ansvarlig.

Økokrim etterforsker saken:

– Økokrim har besluttet å etterforske mulige bedragerier begått av avdød advokat i Sandnes. Mistanken knytter seg til omfattende bedragerier i Sandnes- og Stavanger-området, mot flere fornærmede, heter det i pressemeldingen fra Økokrim.

11 bedrifter og 11 privatpersoner har så langt meldt inn krav. Opplegget til Ousdal beskrives som et pyramidespill der han var avhengig av stadig nye investorer for å betale renter til de eksisterende.

Men reelle investeringer skal i liten grad ha blitt gjort.

mest lest