Joe Biden sår tvil ved om han stiller i 2024: – Jeg har stor respekt for skjebnen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 19. september 2022 | 10:41

Joe Biden vil være 82 år i 2024 da neste presidentvalg finner sted. Han er allerede tidenes eldste president. Tidligere har han slått fast at han stiller. I et nytt intervju med CBS er han mindre tydelig.

Biden unngikk å svare på om han vil stille til gjenvalg under en opptreden på søndagens «60 Minutes».

Under CBS-intervjuet spurte Scott Pelley presidenten om han var «forpliktet» til å stille til gjenvalg i 2024 eller om «visse betingelser» måtte oppfylles.

– Se, hvis jeg skulle si til deg, ‘jeg stiler igjen’, plutselig spiller en hel rekke ting inn som jeg må gjøre, sa Biden og referte til valglover før han la til:

– Det er altfor tidlig å ta den typen avgjørelser. Jeg har stor respekt for skjebnen. Så det jeg gjør, er at jeg gjør jobben min. Jeg skal gjøre den jobben. Og innen tidsrammen som er fornuftig etter denne neste valgsyklusen her, inn i neste år, så skal jeg ta en vurdering av hva jeg skal gjøre.

Programlederen presset ham videre

– Men det er bare en intensjon. Er det en urokkelig avgjørelse om at jeg stiller på nytt? Det gjenstår å se, sa Biden.

Meningsmålinger har visst en økende grad av skepsis blant demokrater om Joe Bidens helse er god nok til å stille på nytt.

Donald Trump har på sin indikert at han vil stille på nytt i 2024, men uten å erklære det formelt. Han leder klart på popularitetsmålinger blant republikanere.

Her kan man se Bidens uttalelser om valget i 2024.

mest lest