Sjokkert over Høyres karakterdrap på Finnes: – Kynisk, nådeløst og brutalt

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 19. september 2023 | 18:11

På fredag var det kona og partileder Erna Solberg som la skylden helt og fullt på sin egen mann for å ha bevisst ført henne bak lyset og løyet. Over helgen følger hele partiets ledelse opp med samme strategi. Det er Sindre Finnes som har skylden for dette, partileder Erna kan ikke lastes.

– Her har det vært helt bevisst og planlagt dekket over, og da er det litt vanskelig å si at Erna Solberg nærmest burde ha brutt seg inn i PC-en til mannen sin, sa Henrik Asheim på NRKs Politisk Kvarter tirsdag morgen og fortsatte:

– Bakgrunnen for dette er først og fremst at Finnes har vært uærlig, sier Høyres nestleder som også brukte ordet «løgn» om det Finnes hadde sagt til Erna.

Flere samfunnsdebattanten reagerer.

– Det er noe grenseløst kynisk i hvordan Høyre-toppene legger absolutt all skyld på «Finnes», en mann som allerede ligger nede, når de vet at dette er en diskusjon om Erna Solbergs ansvar. Man mister respekten for Henrik Asheim, skriver forfatter og redaktør Aslak Nore på Twitter.

Også forlagsredaktør Anders Heger er kritisk til Høyres nestleder.

– Jeg synes det er ganske påfallende hvor nådeløst og brutalt han ofres for at Erna skal fremstå som uplettet og uskyldig, sier han.

– Asheim spilte etter en strategi der det virket som at jo mer skurkaktig Sindre Finnes var, jo mer uskyldig blir Erna. Slik gjøres dette til et spørsmål om personlig skyld, ikke politisk ansvar, fortsetter Heger til TV 2.

Eivind Trædal fra MDG har også meninger om saken.

– Jeg føler at partiet Høyre gjør sitt beste for å avgrense dette til å bare handle om én persons feil. Men de fleste ser at det er Solberg, som en av våre mektigste politikere gjennom 20 år, som må ta ansvar for hva som har skjedd. Nå fraskriver hun seg dette, sier Trædal.

Men Høyre er ledet av Sindre Finnes kone, Erna Solberg. Hun og partiet har også samme kommunikasjonssjef, Cato Husabø Fossen. Han henviser nå alle mediene direkte til Sindre Finnes nå der gjelder spørsmål om aksjehandlene. Det tyder muligens på at forholdet mellom kona (og Høyre-leder) Erna Solberg er ikke-eksisterende eller iskaldt.

Finnes selv har uttalt at han «ikke er i stand til å fungere normalt» og svare på henvendelser.

mest lest