Tidligere presidentkandidat for Demokratene støtter nå Trump-guvernør

Avatar photo
Publisert 19. oktober 2022 | 15:06

Tulsi Gabbard stilte som presidentkandidat for Det demokratiske parti i 2016. Nå støtter hun republikaneren Kari Lake som guvernør for Arizona i det amerikanske mellomvalget.

Kari Lake har også tidligere fått støtte fra president Donald Trump. Hun ønsker å bli guvernør i Arizona, og kjemper nå mot demokratenes kandidat Katie Hobbs.

På tirsdag deltok Tuls Gabbard på et valgkampsmøte med Kari Lake. Der gav hun sin støtte til den republikanske kandidaten.

Dette skjer bare få dager etter at Tulsi Gabbard meldte seg ut av Det demokratiske partiet i USA. Gabbard gikk i den anledning hardt ut mot sitt tidligere parti, og klandrer de blant annet for å nøre opp om rasisme mot hvite mennesker, for å demonisere politiet, og for å være krigshauker som drar oss stadig nærmere en atomkrig.

Da hun var på scenen med Kari Lake for å støtte henne som kandidat for Arizona-guvernør, sa hun at Lake aldri kommer til å gi seg i sin kamp for å kjempe for et friere og tryggere Arizona. Hun kritiserte også Lakes motkandidat Katie Hobbs for å ikke våge å stille opp i debatter mot Lake.

Mellomvalget i USA finner sted 8. november 2022. Da skal det kjempes om setene i Senatet og i representantenes hus.

Forsvarsadvokat fratatt bevilgningen

mest lest