Toppolitiker melder seg ut av Democratic Party: – Er drevet av feig wokehet

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 11. oktober 2022 | 14:21

Den populære presidentkandidaten og tidligere nestlederen Tulsi Gabbard melder seg ut av det amerikanske demokratiske partiet. Det melder hun i en video publisert på Facebook.

– Jeg kan ikke lenger være del av dagens demokratiske parti, som er under total kontroll av en elitisk kabal av krigshauker som er drevet av feig wokehet. Som splitter oss ved å rasefiksere på hver eneste sak og som fremmer anti-hvit rasisme. Som aktivt motarbeider vår gudegitte frihet nedfelt i grunnloven. Som er fiendtlig til folk av tro og spiritualitet. Som demoniserer politiet, men beskytter kriminelle på bekostning av lovlydige amerikanere. Som tror på åpne grenser. Som bruker den nationale sikkerhetsstaten som våpen mot sine politiske motstandere, forklarer hun, og følger opp:

– Og fremfor alt, som drar oss stadig nærmere atomkrig.

Artikkelen fortsetter.

Det demokratiske partiet er for en mektig elite, sier Gabbard. Nå kaller hun for at fornuftige, uavhengige demokrater blir med henne i å forlate sitt tidligere parti.

– Hvis du ikke lenger takler retningen de såkalte woke demokratiske parti-ideologene tar landet vårt, så inviterer jeg deg til å bli med meg.

Den tidligere kongresskvinnen og militærveteranen fra Hawaii kom langt i kandidat-spranget i 2020, der hun blant annet var mest Googlet av alle primær-kandidatene etter første, andre og fjerde presidentdebatt. Hun har også sittet som nestleder i Democratic Party, noe hun ble enstemmig valgt til i 2013.

Les også: Trump: – Aldri vært en verre president enn Joe Biden

Det har lenge vært spekulert i hvorvidt Tulsi Gabbard ville fortsette i partiet etter det hun omtaler som et rigget valg og urettferdig behandling under demokratenes primærvalg, samt at hun ved gjentatte anledninger har rettet kritikk til eget parti og toppolitikere som blant andre Hillary Clinton, Nancy Pelosi og Kamela Harris.

Gabbard, som har omtalt seg som en anti-intervensjonalist og fredskandidat, har også ved flere anledningen stilt spørsmål ved at Barack Obama har nektet å si at den egentlige fienden av USA er islamistisk ekstremisme, samtidig som hun en rekke ganger har tatt til orde mot regimeskiftende kriger – et standpunkt hun deler med Donald Trump.

De siste årene har Tulsi Gabbard blant annet hatt en rekke opptredener på Fox News og podcaster som Joe Rogan Experience der hun har tatt en mer tradisjonell konservativ tilnærming til kulturpolitikk, noe som har høstet misnøye blant progressive.

Demokrat avslørt på tape for rasisme: – Utbredt blant latinamerikanere

mest lest