Nytt eksperiment i Kina med Covid-19-variant som har 100 prosent dødelighet: – Galskap

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 20. januar 2024 | 16:30

Kinesiske forskere eksperimenterer med en mutert covid-19-variant. De melder selv om forsøkene i en pre-print av en forskningsartikkel postet 4. januar.

Samtlige mus som ble smittet med viruset, mistet livet på kun åtte dager, en hastighet som forskerne fant bemerkelsesverdig rask.

– Denne galskapen må stoppes før det er for sent, sier Gennadi Glinsky, pensjonert professor i medisin ved Stanford til New York Post.

Viruset GX_P2V infiltrerte musenes lunger, bein, øyne, luftrør og hjerner, og den siste fasen av infeksjonen var så alvorlig at dyrene til slutt bukket under.

I tiden før deres død, opplevde musene en betydelig vektnedgang, utviklet en krummet kroppsholdning og beveget seg påfallende sakte.

Enda mer skremmende var det faktum at musenes øyne ble fullstendig hvite dagen før de døde.

Denne studien markerer den første i sitt slag som rapporterer en 100 prosent dødelighet blant mus som er infisert av det covid-19-relaterte viruset, en andel som langt overstiger tidligere resultater fra en annen forskningsstudie, ifølge forskerne.

Francois Balloux, som er epidemiologiekspert ved «University College London’s Genetics Institute», kaller forskningen «forferdelig» og «vitenskapelig helt meningsløs».

– Jeg kan ikke se at man kan lære noe av interesse av å tvangsinfisere en merkelig rase av humaniserte mus med et tilfeldig virus. Derimot kan jeg se hvordan noe slikt kan gå galt. Det fremgår ikke av preprintet hvilket biosikkerhetsnivå og hvilke biosikkerhetstiltak som er brukt i forskningen, sier han.

Han har også kommentert saken på X.

– Jeg så på preprintet. Det er en forferdelig studie, vitenskapelig totalt meningsløs. Jeg kan ikke se noe av interesse som kan læres av å tvangsinfisere en merkelig rase av humaniserte mus med et tilfeldig virus. Omvendt kunne jeg se hvordan slike ting kan gå galt …

Mange mener det var for mye av en tilfeldighet at koronaviruset først ble oppdaget i Wuhan, byen i Kina hvor nettopp det eneste instituttet i landet på den tiden hvor man forsket på denne typen virus.

Kinesiske myndigheter har hardnakket benektet at viruset som forårsaker Covid-19 slapp ut av Wuhan Institute of Virology. De mener det oppsto i naturen og smittet fra dyr direkte til mennesker uten å ha blitt gjenstand for «gain-of-function» (endringer) i et laboratorium i mellomtiden.

Sars-virusene stammer fra flaggermus og er kjent for å kunne smitte til mennesker.

I juni 2023 ble det kjent at tre forskerne som var engasjert i «gain-of-function»-forskning på SARS-lignende koronavirus var blant de første som ble syke.

Etter år med offisielle uttalelser om det motsatte, kom bevis som styrker hypotesen om at SARS-CoV-2-viruset ved et uhell slapp ut fra Wuhan Institute of Virology (WIV). Det skrev Michael Shellenberger, Matt Taibbi, og Alex Gutentag i en artikkel på Substack.

Ifølge flere amerikanske myndighetspersoner de intervjuet, inkluderte de første personene som ble smittet av viruset, såkalte «patient zero» Ben Hu, en forsker som ledet WIVs «gain-of-function»-forskning på SARS-lignende koronavirus, som øker smittsomheten til virus.

To andre forskere navngis også, Yu Ping, and Yan Zhu.

Les også: De første som ble syke av COVID-19 var forskere ved Wuhan Institute of Virology, sier amerikanske regjeringskilder

Vet ikke hvor i Kina forsøket ble gjort

Det er ikke klart hvor i Kina eller hvilke biosikkerhetsnivå studien er gjort når det gjelder det siste forsøket med Covid-19 varianter på mus.

– Fraværet av denne informasjonen gir en bekymringsfull mulighet for at deler av eller hele denne forskningen, i likhet med forskningen i Wuhan i 2016-2019 som sannsynligvis forårsaket covid-19-pandemien, ble utført uten den minimale biosikkerhetsinneslutningen og praksisen som er avgjørende for forskning med potensielle pandemiske patogener, sier Balloux.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

mest lest