Åpner for at Amundsen kan fortsette på Stortinget

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. mars 2024 | 11:13

Per-Willy Amundsen utelukker ikke å stille til gjenvalg etter at en sentral Frp-politiker fra sitt eget fylkeslag i Troms åpner for muligheten til renominasjon til neste års stortingsvalg.

– Dersom Amundsen ønsker å fortsette på Stortinget etter valget 2025, har han min fulle støtte, sier gruppeleder i Troms Frp, Kristian August Eilertsen fra Harstad, til NRK.

– Jeg konstaterer at organisasjonsutvalget har gitt Amundsen en svært streng reaksjon. Det tar jeg til etterretning, sier Eilertsen.

Per-Willy Amundsen selv beskriver utestengelsen på følgende måte:

– Strengt, men tar det til etterretning, sier han til NRK.

Amundsen utelukker ikke at han vil stille igjen, men forteller til kanalen at han først vil «snakke med mine venner i Troms».

Men frem til nyttår får han ikke ha verv eller rettigheter i partiet. Dette er konsekvensen av uttalelsene han kom med på Facebook for to uker siden.

Som kjent publiserte Amundsen flere innlegg på Facebook 7. og 8. mars som skapte sterke reaksjoner.

Tirsdag kveld ble det kjent at Frps tidligere leder av justiskomiteen ble fratatt alle verv i Fremskrittspartiet, utover det å være stortingsrepresentant frem til 31. januar 2025.

Det er også opprettet straffesak og politiet vil etterforske saken for å se om ytringene er straffbare etter straffeloven § 185.

– Amundsen har fått enorme mengder hets og trusler, som ikke bare har gått utover ham, men også hans familie. Det er helt uakseptabelt, og det i slike situasjoner også helt nødvendig å ta vare på enkeltmennesket, sier Eivind Stene, fylkesleder i Troms Frp til VG.

– Vi må alle nå se fremover. Troms Fremskrittsparti er sikker på at Per-Willy Amundsen også i fremtiden vil gjøre en god jobb på Stortinget, og for landsdelen vår.

mest lest