Joe Biden hevder onkelen hans ble spist av kannibaler

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 20. april 2024 | 08:22

Joe Biden fortsetter å skape overskrifter for sine uttalelser.

Onsdag denne uken hevdet Biden at onkelen hans, 2. løytnant Ambrose J. «Bozey» Finnegan Jr., ble skutt ned under andre verdenskrig og kunne ha blitt spist av kannibaler.

«Han var en helvetes idrettsutøver, forteller de meg, da han var liten. Han fløy de enmotors flyene som rekognosering over krigssoner, og han ble skutt ned i New Guinea. De fant aldri liket fordi det pleide å være, det var virkelig mange kannibaler i den delen av New Guinea,» sa Biden under et stopp i Pittsburgh.

«De fant aldri kroppen hans, men myndighetene gikk tilbake da jeg dro ned dit og de sjekket og fant noen deler av flyet,» fortsatte Biden.

Biden gjentok historien senere på dagen.

Men som Jonathan Turley har påpekt er historien noe annerledes:

«Det mer åpenbare problemet er at Bozey ikke fløy et fly og ikke ble skutt ned. Det var ikke et enkeltmotorfly, men et Douglas A-20 Havoc med to Pratt & Whitney R-985 Wasp Junior 9-sylindrede radialmotorer. Han var ikke pilot, men passasjer på et fly. (Han ble faktisk ikke referert til i den offisielle rapporten som en pilot, men en ansatt ved hovedkvarteret til det femte luftvåpenet). Flyet hadde mekaniske problemer og styrtet nær New Guinea. Han forsvant ikke i et hav av kannibaler, men selve havet da han og andre passasjerer ikke klarte å komme seg ut av vraket,» skriver Turley.

Den offisielle historien om Bozey finnes her.

Senere torsdag så Det hvit hus sin pressesjef Karine Jean-Pierre seg nødt til å bekrefte at Bidens onkel ikke ble spist av kannibaler, skriver New York Post.

mest lest