Rasende mann kaster «Just Stop Oil»-aktivister i bakken

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. mai 2023 | 09:25

Just Stop Oil-aktivister ble filmet mens de marsjerte gjennom Øst-London iført oransje vester og bar bannere da en forbipasserende sint mann langer ut mot demonstrantene.

I videoen som er filmet fredag fra et vindu med utsikt over gaten, kan den sinte mannen som tar plakatene og kaster en demonstrant i bakken, mens han dytter flere av dem. En kan også høre bilister er på hornet og er rasende over trafikken som stopper opp.

Deretter tar han en av telefonene fra en i gruppen og kastet den ut på fortauet, etter tidligere å ha slått den ut av hånden til vedkommende.

Etter å ha kastet bannere, stilte han seg foran de forstyrrende demonstrantene og løftet armene mens han ropte på dem.

Det er ikke kjent hva mannen ropte da han ikke kan høres over hornene på frustrerte bilister.

Personen han dyttet over reiste seg igjen og gikk av veien for å sette seg på fortauet.

Mannen fortsatte å krangle med demonstrantene og prøvde å få dem bort fra gaten da klippet ble avsluttet.

– Noe vold er åpenbart, og noe er skjult. Den skjulte volden ved å godkjenne ny olje og gass, når folk dør i flom og skogbranner, er ekstrem, skriver Just Stop Oil på Twitter.

Just Stop Oil sa til The Sun at de var usikre på om noen av deres aktivister ble skadet under en rekke protester som ble holdt fredag over hele London.

– På nåværende tidspunkt er vi ikke kjent med at det er fremsatt noen påstander i denne saken, men på dette stadiet er vi i kontakt med arrangørene av demonstrasjonen, sier politiet i London til avisen.

– Vi har full forståelse for frustrasjonen og sinnet i Londons lokalsamfunn når demonstrantene går sakte på veiene, legger politiet til.

mest lest