Italia begynner å fjerne homofile mødre fra barnas fødselsattester

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. juli 2023 | 09:27

Italia har begynt å fjerne navnene på homofile mødre fra deres barns fødselsattester, som en del av den høyreorienterte regjeringens tilslag mot foreldre av samme kjønn.

Det kommer etter at statsministeren Giorgia Melonis koalisjon i mars kunngjorde at statlige etater ikke lenger skulle registrere barn av likekjønnede par, skriver The Independent.

Familier har begynt å motta brev fra statsadvokaten, og PinkNews rapporterer at 27 foreldre i den nordlige byen Padova har fått meldinger om at de ble fjernet fra barnets fødselsattest. Andre familier har mottatt brev i Milano, Firenze og Fiumicino, nær Roma.

Italias første kvinnelige statsminister hadde samlet seg mot «LHBT-lobbyen» og «kjønnsideologien» som en del av hennes vellykkede kampanje i fjor for å vinne makten.

Til tross for at Meloni sammenlignet seg med britiske konservative og benektet at hun er homofob, kom partiet hennes til makten med tøff retorikk mot likekjønnet foreldreskap og støtte til tradisjonelle familier og moralske verdier.

– Vi vil ha en nasjon der – uansett hva hver persons legitime valg og frie tilbøyeligheter kan være – det ikke lenger er en skandale å si at vi alle er født av en mann og en kvinne, sa hun i en nylig tale.

mest lest