Ukrainsk general hevder Bakhmut nesten er omringet

Avatar photo
Publisert 20. juli 2023 | 19:28

– Nå ligger alt til rette for at vi kan ta tilbake Bakhmut, men kun med en tiendedel av tapene som Russland hadde, sier den ukrainske generalen Oleksandr Syrskyi til BBC Ukraina.

Syrskyi legger til at Bakhmut nå er «semi-omringet» av ukrainske styrker.

Generalen sier de rykker fram mellom 500 meter og en kilometer om dagen.

Eksperter har uttalt at Bakhmut ikke er en strategisk viktig by. Det mener Oleksandr Syrskyi er feil.

– Det går mange veier gjennom Bakhmut. Ved å bruke veinettet kan russiske tropper rykke frem i minst tre retninger. I tillegg er området rundt Bakhmut bestående av ulike høydedrag, som lar de som har kontroll over disse kontrollere en stor del av området rundt, sier generalen til BBC.

Oleksandr Syrskyi er blitt beskrevet som det 21. århundrets mest suksessrike general, etter at han ledet forsvaret av Kyiv under krigens start. Senere fikk han ansvaret for den østlige fronten, og forsvaret av Bakhmut.

Les også: Tiltalt for vold mot geit

– Å gjenerobre Bakhmut er en prinsippsak, og et spørsmål om ære. Vi mistet mange brødre i forsvaret av byen. Det var en gang en virkelig flott og blomstrende by. Nå er det en død by, sier Syrskyi.

De ukrainske styrkene møter hard motstand i kampen om byen. Russerne har forberedt solide defensive stillinger. I tillegg har de russiske troppene en fordel i antall soldater, ammunisjon og artilleri.

– For øyeblikket kan vi kun svare med ett skudd for hvert sjuende eller åttende skudd som kommer mot oss, sier generalen til BBC.

mest lest