«Dr Doom» spår børsfall på 40 prosent

Avatar photo
Publisert 20. september 2022 | 22:58

Økonomiprofessoren Nouriel Roubini ble kjent som «Dr Doom» da hans spådom om finanskrisen i 2008 ble  til virkelighet. Nå spår han et børsfall på 40 prosent.

Til Bloomberg sier Roubini at han ser for seg en «lang og stygg» resesjon fra slutten av 2022 og muligens gjennom hele 2023.

– I en alminnelig resesjon kan S&P 500-indeksen falle 30 prosent. Men en stygg og hard resesjon kan gi et fall på 40 prosent, sier han til Bloomberg.

Roubini mener at de som ikke tror resesjonen i USA vil bli alvorlig bør se nermere på gjeldsgraden til ulike aktører. Han tror at mange av bedriftene, husholdningene, institusjonene og nasjonene som bare så vidt klarer å få økonomien til å gå rundt i dag, vil gå konkurs.

– Pandemien, Ukraina-krigen og Kinas strenge smittevernstiltak vil også føre til økte kostnader og lav økonomisk vekst for mange, sier Roubini.

Les også: Filmen «Utvandrerne»: En livsvilje som vi har mistet i dag

Han tror og det vil bli vanskeligere for myndigheter å dele ut økonomiske krisepakker fremover, ettersom det vil overopphete økonomien.

Roubini forteller at han ser for seg en stagflasjon som vil minne om den økonomiske krisen som rammet store deler av den vestlige verden på 1970-tallet.

– Det kommer ikke til å bli en kort og myk resesjon. Det bli bli en lang, hard og stygg krise, sier han.

Roubinis råd for investorer fremover er å sitte på færre aksjer og mer kontanter.

Vil ha folkeavstemming om Donetsk – Frykter det åpner for atomkrig

mest lest