Sindre Finnes’ advokat ønsker Økokrim-etterforskning

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. september 2023 | 09:59

Sindre Finnes sin advokat, Thomas Skjelbred, sier at de ønsker at Økokrim skal etterforsker aksjehandlene.

– Det er ingenting ved denne saken, slik jeg kjenner den, som tilsier at det er innsideinformasjon eller andre uregelmessigheter knyttet til disse aksjehandlene, han til TV 2

Thomas Skjelbred understreker at hans klient er interessert i å samarbeide med myndighetene om en eventuell etterforskning. 

– Sindre Finnes ønsker å bistå offentlig instanser som ønsker å undersøke denne saken, som til og med kan være en fordel. Jeg er trygg på at det vil avkrefte at det har skjedd noen som helst uregelmessigheter i sammenheng med disse aksjehandlene, sier han til TV-kanalen.

Han forteller videre til kanalen at Finnes opplever saken som en stor belastning, men «etter forholdene går det bra med ham».

– For Sindre Finnes sin del er det to forhold som er viktig å ha klart for seg: Han har handlet aksjer med sine egne penger, og det er ikke ulovlig. For det andre har han ikke vært ærlig overfor sin ektefelle eller hennes medarbeidere, det er en privatsak. 

Finnes har vært i hardt vær de siste dagene for sin utstrakte aksjehandel under ektefellen Erna Solbergs periode som statsminister.

mest lest