Syng eller dø: Skolejente slått i hjel for ikke å rose iransk regime

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. oktober 2022 | 02:15

En iransk tenåring er død etter at sikkerhetsstyrker slo henne fordi hun nektet å synge en pro-regime sang, under et raid på skolen hennes.

– Forferdelig å tenke på at en regjering ville gjøre dette mot de yngste medlemmene av samfunnet, sier Lisa Daftari, Midtøsten-ekspert og redaktør i «The Foreign Desk», til Fox News.

«I løpet av den siste måneden har vi sett så mange unge mennesker komme ut på gatene i fredelig protest, og bare be om de mest grunnleggende friheter,» fortsatte hun. – Dette regimet har brukt enhver anledning til å bruke brutal makt for å pågripe, torturere, voldta og drepe sine yngste borgere.

Byens politimenn tok studenter fra skolen og brakte dem til en pro-regjeringsdemonstrasjon og ba dem synge, noen studenter nektet, som førte til juling fra sikkerhetsstyrker, rapporterte Radio Free Europe.

Ti studenter fikk skader som var alvorlige nok til å kreve øyeblikkelig legehjelp, og syv andre studenter pådro seg også skader. Panahi døde på sykehus dagen etter.

Demonstrasjonene har vart i over en måned etter dødsfallet til en annen ung kvinne – 22 år gamle Mahsa Amini, som brøt hijab (skaut) regler, noe som fikk moralpolitiet til å arrestere henne.

Hevder det går mot fullt opprør: – Krever slutten på den islamske republikken i Iran

mest lest