Folket vender Støre ryggen: Tilliten stuper blant egne velgere

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. desember 2022 | 06:56

Bare 15 prosent av Norges befolkning mener Jonas Gahr Støre gjøre en god jobb med å lede landet, ifølge en fersk meningsmåling Ipsos har utført for Dagbladet.

I den ferske Ipsos-målingen, svarer bare 15 prosent av de spurte at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjør en god jobb og det er en markant tilbakegang fra forrige statsministermåling.

I oktober-målingen for Dagbladet mente 21 prosent at Støre gjorde en god jobb.

Hele 37 prosent av de spurte sier nå at Støre gjør en dårlig jobb med å lede landet gjennom priskrise, Ukraina-krig, og høye strømpriser.

– Jeg tar alle tilbakemeldinger og målinger på alvor. Samtidig er jeg mer opptatt av tallene som treffer folk, enn de tallene som treffer meg selv akkurat nå, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Les også: Får fattigdomsrefs: – Støre tok ikke poenget

– Det er prisstigning, høye strømpriser og usikkerhet som følge av krigen i Ukraina. Det jeg er opptatt av nå, er å ta Norge trygt gjennom disse krisene. Jeg har tro på den politikken vi nå gjennomfører, og etter hvert som den får virke, tror jeg det også vil gi resultater på målingene, fortsetter statsministeren.

Støres popularitet stuper nå blant sine egne. 

I oktober svarte 53 prosent av de spurte Ap-velgerne at statsministeren gjør en god jobb. I desember er tallet barbert med 13 prosentpoeng; bare 40 prosent av Støres egne velgere mener han gjør en god jobb, mens 24 prosent av Senterpartiets velgere mener det samme.

Slapp av, Støre tåler det!

mest lest