iNyheter vokser raskt på rankingen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 20. desember 2023 | 19:55

Vi er Norges nyeste nettavis. Og iNyheter raser oppover på listen over de mest leste nettavisene i Norge.

Nettaviser har gjerne sine egne regnemetoder for lesertall. Som regel er de vel noe oppblåst. iNyheter skal heller ikke avsløre helt ekstakt hva våre egne tall viser.

Men vi kan i det minste melde at Similarweb.com, som estimerer trafikken til alle verdens nettsteder, begynner å måle iNyheter mer riktig.

Det første året, frem til over sommeren 2023, var estimatene Similarweb gjorde for iNyheters lesertall langt under det vi mer presist kunne måle selv.

Men vi tok ikke det så tungt, for fra tiden med Resett husket jeg godt at Similarweb ikke helt fikk det presist. For Resett gjorde de et visst overestimat.

Men de siste månedene har estimatene fra Similarweb begynt å stemme mer. Noe som har gitt iNyheter et kraftig løft på listen over de mest besøkte nyhetsnettstedene i Norge.

På septemberestimatet var vi på 88nde plass, vi steg til 45. plass i oktober, og er opp 20 nye plasser til 25. plass i november. Med det er vi på plassen bak Document.no, som innehar 24. plassen.

Og dette har vi oppnådd til tross for at Facebook fortsatt struper trafikken vår.

Skjermbilde Similarweb.

iNyheter.no er estimert til 1,8 millioner unike besøk (sesjoner) i november. Document ligger på 2,8 millioner. Aftenposten (8.plass) ligger på 10,9 millioner. Nettavisen (3.plass) på 27 millioner. Og VG er på 1. plass med 104 millioner sesjoner. Dette er altså estimater.

Lenger ned på listen finner vi Steigan med 300.000 sesjoner i november, Subjekt med 200.000, Rights.no med 162.000, Minerva med 135.000 og Filternyheter med 30.000.

Husk, iNyheter ble lansert for bare 15 måneder siden.

En stor takk til dere som leser iNyheter på jevnlig basis. Spre ordet om oss, og vi kommer til å fyke ytterligere hakk opp på listen. Det er ikke lett å endre folks medievaner vekk fra det etablerte mediene, men vi har klart å jafse til oss et segment på svært kort tid.

Takk til dere som abonnerer og donerer til oss. Vi jobber på økonomisk sparebluss og trenger all den hjelp vi kan få. Våre konkurrenter har langt større ressurser.

Støtt oss gjerne på Vipps 763291 bankkonto 1506.80.92768 eller PayPal.

Og til de av dere som ennå ikke har tegnet abonnement, håper vi så mange som mulig kan tegne seg. Det gir også tilgang til alle artikler bak betalingsmur.

Vi har nå i tillegg til Visa og Mastercard (bank) også fått Vipps som en betalingsmulighet for abonnementene våre.

Fortsatt god adventstid!

mest lest