På denne dag – Resett gikk konkurs

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 14. desember 2023 | 18:00

Dette er en kommentar.

14. desember 2022 gikk styret i Resett til skifteretten. Selskapet var konkurs. Men det «brant ned» egentlig et halvår tidligere etter en konflikt mellom styret og meg selv.

I mai 2022 tilbød jeg styreleder Monica Staff, som representerte majoritetsaksjonærene, å kjøpe dem ut og ta Resett videre på egenhånd. Etter min mening var Resett mitt verk mer enn deres og en bedre løsning på konflikten om hvordan nettavisen skulle driftes.

Styret svarte med å gi meg avskjed.

Tre måneder senere kastet de kortene og solgte hele Resett for 1 øre til en ny aksjonær. Han ga opp og tok selskapet til skifteretten to måneder senere, den 14. desember 2022.

iNyheter, som hadde startet opp i august 2022, kjøpte opp domenet og Facebook-siden til Resett fra konkursboen noen dager senere. Vi fikk med oss store deler av kommentarfeltets «krigere» og mange av leserne til Resett også.

En renselse

Det var et tøft år i 2022. En slik konflikt, som også spiller seg ut i landets største aviser, tar på.

Det ligger mange «lik» strødd etter Resett. Men sett i ettertid, var det en prosess som muligens var nødvendig for å komme videre. Til et nytt nivå. Vi startet Resett i 2017 uten at noen av oss hadde erfaring fra mediebransjen. Dermed gjorde vi også en del feil både organisatorisk, personellmessig og teknologisk. Med Resetts konkurs og oppstarten av iNyheter kunne vi sope bordet og starte med blankere ark.

iNyheter er en mindre organisasjon. Men vi skaper er bedre produkt, etter min mening. Den vesle redaksjonen vi har er mer samkjørt. Artiklenes «tendens» varierer mindre enn det gjorde under Resett, der vi hadde folk som ønsket å trekke det i vidt motsatte retninger.

Med færre folk, er det også fritt for konflikter og mindre bruk av tid på unødvendig styr og mas.

Jeg vil takke redaksjonen for måten de har jobbet frem produktet vårt på. Til den håndfull med aksjonærer som spyttet inn penger på et kritisk tidspunkt. Og en stor takk til dere som har bidratt som eksterne skribenter.

Og ikke minst en stor takk til dere som leser, kommenterer, abonnerer og donerer til oss. Den økonomiske situasjonen i iNyheter er stram og vi trenger all den hjelp vi kan få, men vi holder utgiftene til et minimum og det er ingen fare for at vi må lukke butikken, det kan jeg love dere.

Vi verdsetter alle bidrag og «julegaver» vi kan få som donasjon nå før jul. Støtt oss gjerne på Vipps 763291 bankkonto 1506.80.92768 eller PayPal.

Og til de av dere som ennå ikke har tegnet abonnement, håper vi så mange som mulig kan tegne seg. Det gir også tilgang til alle artikler bak betalingsmur. Vi har nå i tillegg til Visa og Mastercard (bank) også fått Vipps som en betalingsmulighet for abonnementene våre.

Vi har et årsabonnement som koster 1495 per år, og et månedsabonnement som er gratis første måned og deretter koster kr. 159 per mnd. Abonnementene kan sies opp enkelt når som helst.

Nytt av dagen er også et tilbud til unge under 30 år og til pensjonister der et abonnement kun koster kr 79 per måned. Vi ønsker at så mange som mulig skal kunne lese alle artiklene våre. Sjekk ut abonnementene våre her.

Kjøp også gjerne en av bøkene våre til jul.

Resett er historie. iNyheter er fremtiden. Tusen takk til alle som har fulgt med oss inn i fremtiden!

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

iNyheter: Et sted for de «hjemløse» i dette land?

mest lest