Tidligere NRK-journalist om Erna Solberg: – Rart at folk ikke oftere ber henne holde kjeft

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. august 2022 | 15:14

Det er Rainer Prang, tidligere journalist og vaktsjef hos NRK, som er ute med kraftsalven på Facebook. 

Det er Erna Solbergs utspill i VG som er foranledningen.  Den nylig avgåtte statsministeren ber regjeringen få på plass strømstøtte for bedrifter så snart som mulig.

– Det virker ikke som regjeringen har noen innlevelse i eller forståelse for hvor tøff situasjonen er for mange bedrifter og arbeidsplasser, sa Høyre-leder Erna Solberg til VG og fortsatte:

– Det viktigste er å få på plass noe raskt for de bedriftene som har spesielt stort strømforbruk knyttet til produksjonen.

Prang reagerer på mangelen på kritiske spørsmål fra journalistene.

– At den servile fanklubben Erna har i norske redaksjoner sørger for at hun aldri får kritiske spørsmål til hvor mye elendighet hun selv har bidratt til på energisektoren er mye mer enn tydelig. To digre kabler til Tyskland og England, som skal bidra til «forsyningssikkerhet» for Norges del. Ren, skjær løgn, fordi England og Tyskland har enorm manko på strøm og har reelt sett nix og null å bidra med av stabil kraft til Norge. Hva gjorde Erna i åtte år for å initiere videreutvikling og utbygging vannkraft? Nix og null, skriver han.

Han er heller ikke imponert over Solbergs atomkraftutspill:

– Erna snakket denne uka om at atomkraft er en fin og stabil energikilde. Hva gjorde hun i åtte år som statsminister for utvikling av atomkraft. Nix og null.  Istedet har Erna pushet på «grønnifisering» av Norge koste hva det koste vil av subsidier, nedbygging av natur til fordel for vindmøller og elektrifisering av plattformer, bil- og båter samtidig som vi eksporterer mengder med strøm.

Rainer Prang. Foto: Privat

Ut mot klimapolitikken:

«Norge skal ifølge Erna være Europas «grønne batteri», men hvor lenge kan hun, Støre og øvrige stortingspolitikere drive på uten innsikt i at Norge utarmes med denne tankegangen, og at vi nordmenn står i fare for å havne ut som de millioner av briter og EU-borgere, som står overfor reell fattigdom på grunn av økte strømpriser, økte renter, økte drivstoff- og matpriser, arbeidsledighet, sult og frost?» spør Prang og avslutter:

– Hold kjeft Erna!

– Naive folk som ikke følger med

I Prangs kommentarfelt er man ikke nådige. Det har kommet inn mer enn hundre kommentarer. Indirekte aner man at folk der forstår lite av Høyres fremgang på meningsmålingene.

– Sutringen til Solberg. Kan sammenlignes med en pyroman som har startet en stor skogbrann. Og nå driver denne pyromanen og instruerer brannvesenet hvordan de skal slukke brannen. Og krever at Brannvesenet foretar seg noe, slik at ikke hele skogen brenner ned, skriver en mann.

– Hun står jo selv bak uføret. Nå er det nok kun fokus på å sanke stemmer fra naive folk som ikke følger med. Og Jonas gjør ingenting med det. Er begge to globalister med øynene mot Europa og driter i eget folk som stemte dem fram? skriver en annen.

– Hun er skyldig i det som skjer nå. Hun sitter i glasshus og kaster stein, skriver en tredje.

Støre mener folk ikke har fått det verre. Men i kommentarfeltene raser de

mest lest