NRK: Blir stadig mer normalisert at menn bruker sminke

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 3. september 2022 | 10:15

Slik startet NRKs artikkel publisert fredag kveld:

«Tobias Bentsen (22) fra Tromsø bruker ofte sminke og elsker å leke med ulike uttrykk. At menn bruker sminke blir både vanligere og mer akseptert, ifølge kjent norsk makeupartist.»

Fenomenet skal være internasjonalt. På TikTok har hashtaggen #Boysinmakeup over 267 millioner visninger og #Meninmakeup 322 millioner visninger. På Instagram er det 233.000 innlegg under #Meninmakeup.

Det japanske sminkemerket Shiseido har rapportert om en dobbel vekst i salget av sminken de har for menn. Veksten er knyttet opp mot at menn ønsket å se bedre ut på digitale møter.

Tobias Bentsen har brukt sminke i flere år.

– Jeg begynte med sminke da jeg var 16. Før brukte jeg det hver dag, men nå bruker jeg det kun når jeg skal noe spesielt og vil føle meg ekstra fresh, sier han til NRK og mener det er «råkult at flere menn tør å bruke sminke, uavhengig av legning.»

Artikkelen fortsetter.

Skjermdump NRK

Den norske makeupartisten Tomas Erdis deler sminketips på Instagram.

– Jeg merker en kjempestor forskjell på normaliseringen av at menn bruker sminke. Den nye generasjonen er ikke like opptatt av regler og normer, og jeg merker det er mer akseptert at menn også kan bruke sminke, sier han til NRK.

Skjermbilde.

De internasjonale motehusene begynner nå å fronte menn som sminkemodeller. Et eksempel er 23 år gamle Montero Lamar Hill, mest kjent under artistnavnet Lil Nas X.

– Det har vært veldig gøy å jobbe med denne kampanjen, sa han under lanseringen av kampanjen til motemerket YSL.

Tobias Berntsen føler også at slike rollemodeller er viktige og at de kan påvirke for et åpnere samfunn, skriver NRK.

– At kun kvinner skal være ambassadører for sminkemerker virker rett og slett gammeldags, sier han.

Han tror også at flere menn enn det man kanskje tror bruker sminke:

– Definitivt! Etter mange år i skjønnhetsbransjen har jeg merket at sminke til menn bare blir mer og mer aktuelt og akseptert.

iNyheter #3: Helge Lurås kommenterer mannen

mest lest