Tidligere NRK-journalist omtaler presse-kollegaer som «feige, servile og tendensiøse»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 3. september 2022 | 18:17

Det er i et innlegg på Facebook at Rainer Prang kommer med kraftsalven.

Prang tar utgangspunkt i svensk media, som til hans overraskelse har begynt å kritisere egen regjering for energipolitikken. Han viser blant annet til Expressen, som fredag skriver at «Den sosialdemokratiske regjeringens hodeløse energipolitikk har satt Sverige helt uten marginer.» De mener avviklingen av flere atomreaktorer i 2019–20 var en feil.

Også Svenska Dagbladet og Göteborgs-Posten kommer med kritikk mot politikken ført i Sverige. Dette er nye takter, mener Prang.

– Klima, miljø og energi har i liten grad fått kritisk fokus fra svensk presse, og nå står fasiten skrevet med store bokstaver for husholdninger og næringsliv: «STRØMKRISE». Bedrifter varsler nedleggelser og permitteringer. Arbeidsledighet står for døren sammen med økte renter, økte husleier, økte mat- og drivstoffpriser etc. etc.

Rainer Prang. Foto: Privat

Men manglene i dekningen er enda verre på andre felt. Tilstanden i svensk presse er under enhver kritikk, mener den tidligere journalisten og vaktsjefen i NRK.

– De nyttige idiotene i svensk presse har aldri stilt kritiske spørsmål knyttet til verken stor innvandring, dårlig integrering og tilhørende høy kriminalitet, skriver han og fortsetter:

– Svensk presse har ikke stilt spørsmål ved de blågule politikernes vilje til å være «best i Europa» på innvandring i over 20 år på tross av en riv ruskende gal utvikling, der voldtektstallene koblet til fremmedkulturelle er verst i verden og der gjengskytingene er verst i Europa.

Artikkelen fortsetter.

Prang mener Sverige kunne vært annerledes om pressen hadde gjort jobben sin. «Hvordan kunne Sverige ha sett ut om pressen også hadde stilt spørsmål ved innvandringen før svenskene kom dit de nå er?»

Også i Norge

«Aner man en likhet mellom svensk og norsk presse?» spør han retorisk og gir svaret selv:

«Absolutt!»

– Likheten mellom de feige, servile, tendensiøse norske journalistene og deres svenske kollegaer er slående, skriver Prang og avslutter:

– Min påstand er: Norsk presse utgjør et demokratisk problem.

– Pravda

Det har kommet nesten 50 kommentarer på Prangs innlegg. Misnøyen med journalistene er til å ta og føle på.

– Når noen i svensk presse våkner, – kanskje det kan smitte over på noen i den norske? I begge land har til nå effekten av våre enøyde pressekorps vært foruroligende lik Pravdas, skriver en.

– MSM har vært styrt av politikk og politiske følelser, og når de blir syltet ned med penger av politikerne så opptrer de ikke som en nøytral, kritisk og undersøkende part, men som et talerør og støttepart for politikerne, uansett hvor idiotisk, meningsløst og samfunnsnedbrytende det er politikerne kommer med. Det er agendaen som er det styrende, og den såkalte strømkrisen er skapt av ‘grønne’ politikerne og de har lagt til rette for aktører som hele tiden har ønsket å melke strømkundene mest mulig, skriver en annen.

Tidligere NRK-journalist om Erna Solberg: – Rart at folk ikke oftere ber henne holde kjeft

mest lest