Kan vente strømutgifter på 100.000 på en enkel hytte: – Flere vurderer å selge

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 7. september 2022 | 13:47

Det er Petter Jakob Løwø som står frem i VG og forteller at familien trolig ikke har råd til å bruke den 55 m2 store hytta på Sjusjøen i vinter.

– Når strømprisen nærmer seg 8–10 kroner, kan vi ikke dra på hytta. Valget vårt er basert på strømprisen. Vi har ikke penger til å betjene de utgiftene, sier Løwø.

Løwø, som er utdannet elektriker, sier de har et strømforbruk på mellom 1000 og 1200 kWt i måneden på hytta. Blir prisen 20 kroner kWt er det krise.

– Den eneste «luksusen» vi har på hytta er vaskemaskin. Vi har varmekabler på et lite bad og i en liten gang, og øvrig oppvarming skjer med vedfyring. Vi kunne kanskje dusjet litt mindre, men ellers er neste steg for oss å skru av og stenge ned.

– Flere vurderer å selge hytta

Trond G. Hagen i Norges Hytteforbund sier folk har skjønt alvoret og innrømmer at det nok har vært noe «sløsing med strøm blant norske hytteeiere tidligere».

Hagen forventer økt pågang av folk som vil selge hytta.

– Men slik situasjonen er for hytteeiere nå, med disse høye strømprisene, er de redd de ikke får solgt hytta til den prisen de mener den er verdt.

Er bekymret for «strømmisunnelse» mot hyttefolk: – Vemmelig utvikling

mest lest