Steve Bannon mener ny tiltale mot ham er politisk motivert: – Er hovedkilden til MAGA-bevegelsen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 7. september 2022 | 14:51

Steve Bannon forventes å melde seg for påtalemyndigheten denne uken etter å ha blitt tiltalt på føderalt nivå relatert til de anklagene han sto overfor i 2020 om svindel av donormidler. Han mottok senere benådning fra tidligere president Donald Trump i januar 2021.  

Bannon ble siktet i august 2020 for angivelig å ha svindlet folk som donerte penger til en crowdfunding-kampanje for å bygge en mur på grensen mellom USA og Mexico. Han ble anklaget for å ha stjålet 1 million dollar fra de mer enn 25 millioner dollar samlet inn, melder Daily Wire.

De to andre mennene som er siktet i ordningen, Brian Kolfage og Andrew Badolato, erkjente seg skyldig i april for «sammensvergelse for å begå svindel». Dette har en maksimumsstraff på 20 års fengsel.

–Bannon var Trumps kampanjesjef i 2016 og ble senere sjefsstrateg i Det hvite hus. Han fikk sparken av Trump i 2017, men har støttet Trump helhjertet blant annet gjennom programmet Bannons War Room. Bannon mener anklagene er politisk motivert.

«Den Soros-støttede distriktsadvokaten har nå bestemt seg for å forfølge falske anklager mot meg 60 dager før valgene fordi War Room er hovedkilden til MAGA-grasrotbevegelsen,» sa Bannon i en uttalelse innhentet av Fox News.

«De gjorde nøyaktig det samme i august 2020 for å prøve å ta meg ut av valget,» sa Bannon, med henvisning til arrestasjonen hans måneder før Trumps forsøk på gjenvalg.

I flere episoder på War Room har Bannon hevdet at han selv, Alex Jones og Tucker Carlson er de viktigste mediapersonlighetene som demokratenes støttespillere ønsker å få stilnet.

Donald Trump: – USA på full fart mot å bli et land fra «Den tredje verden»

mest lest