Mener tenåringsjenter står bak en rekke merkelige fenomener

Avatar photo
Publisert 8. september 2022 | 21:49

Hva har selvskading, transseksualitet, og hekseprosessene i Salem til felles? De er alle sosiale fenomen skapt av hormonelle tenåringsjenter med et sterkt behov for bekreftelse, skriver Ann Coulter.

Ann Coulter er forfatter, politisk kommentator og utdannet jurist. Hun har blitt godt kjent i USA for hennes fremoverlente måte å ytre seg på.

I en kronikk publisert hos Breitbart beskriver hun en sammenheng mellom en rekke sosiale fenomener som har oppstått gjennom tidene, og hvorfor de hovedsakelig forekommer hos unge jenter i tenårene. Samtidig kommer hun med en oppfordring til hvordan å håndtere disse hormonelle tenåringsjentene som opplever det å bli sosialt akseptert som viktigere enn selve livet.

Massehysteriet i Le Roy

– For omtrent ti år siden, brøt det ut en merkelig sykdom blant en gruppe tenåringsjenter i den lille byen Le Roy i delstaten New York. Til tross for sykdommens vitenskapelige usannsynlighet, spredde manien seg på skolen deres, og flere jenter utviklet de samme symptomene. Sykdommen som råket skolen forsvant sporløst etter en kort stund, og alle jentene ble friske, skriver Coulter.

Denne episoden fikk mye oppmerksomhet i USA, og mange eksperter og forskere forsøkte å finne et svar på mysteriet. Jentene som ble rammet opplevde ikke-epileptiske spasmer, rykninger, tics og tourettes-lignende symptomer, de lagde lyder med munnen, og opplevde ulyder fra magen.

Ekspertene klødde seg i hodet, ettersom de ikke kunne finne noe galt med disse jentene. Eksperter ble sendt inn til byen for gjøre undersøkelser. De testet vannet, luften, jorda og forlatte fabrikker i nærområdet uten å gjøre merkverdige funn som kunne kobles til sykdommen til jentene.

De viste seg til slutt at ingenting var galt med jentene. Mediedekningen roet seg også etter hvert. Ting gikk tilbake til normalen av seg selv, og det viser seg at det er slik disse psykogeniske utbruddene alltid blir oppklart til slutt, skriver Coulter.

Coulter mener denne episoden har etterlatt oss med et veikart for hvordan å håndtere de unge tenåringsjentene som i dag krever retten til å operere kjønnsorganene sine og sterilisere seg for å skifte kjønn.

Tenåringsjenter har lansert flere sosiale fenomener

Coulter påpeker at i løpet av de siste ti årene har vi sett en økning på 5.500 prosent blant unge jenter som ønsker å skifte kjønn. Men dette er ikke første gang hormonelle tenåringsjenter har bidratt til å skape fascinerende sosiale fenomener. Coulter trekker frem denne listen over lignende tilfeller:

  • Hekseprosessene i Salem. Dette er et av historiens mest berømte eksempel på massehysteri. Hekseprosessene var en serie av høringer og rettsaker som fant sted i Amerika på slutten av 1600-tallet. Falske anklager bidrog blant annet til at 250 personer ble arrestert, og at 29 personer ble dømt til døden for hekseri. Ann Coulter henviser til Ann Putnam Jr, som skal ha beklaget de falske anklagene hun hadde kommet med. Hun skal ha sagt at hun ble lurt av djevelen til å lyve, og at hun ber til gud om tilgivelse for all skaden hun har påført andre.
  • Anoreksi. Jenter er mer enn tre ganger mer sannsynlig enn menn å utvikle denne sykdommen.
  • Selvskading, eller «kutting» forekommer mer enn tre ganger oftere hos jenter enn gutter.
  • Kavalkader av reseptbelagte medisiner som aldri burde gis til noen mennesker. Omtrent dobbelt så mange jenter som gutter bruker antidepressive medisiner.

I artikkelen sin vise Coulter til tall fra Storbritannia, som viser at gjennom de siste ti årene, så har andelen jenter som ønsker å skifte kjønn gått opp med 5.500 prosent. For gutter er andelen på 1.500 prosent.

– Alt jeg trengte å vite da jeg så nærmere på trans-fenomenet, var at i en omfattende spørreundersøkelse av foreldrene til unge transpersoner, så var 92 prosent kvinner, 91 prosent var hvite, 86 prosent var positive til homofilt ekteskap, og 71 prosent hadde tatt høyere utdanning, skriver Coulter.

Hun synes det er oppsiktsvekkende at denne tilstanden kun rammer barna til hvite, progressive kvinner. Coulter skriver at hun vil veldig gjerne skulle visst hvordan en slik sykdom fungerer rent biologisk, ettersom den nesten bare rammer jentene.

– 83 prosent av transseksuelle tenåringer er også jenter, skriver Coulter.

Psykogeniske utbrudd ernærer seg på oppmerksomhet

Videre skriver hun at ordet «transgender» praktisk talt aldri ble brukt i den store amerikanske avisen The New York Times frem til nyere tid. De siste 18 månedene derimot, har ordet blitt brukt 2.784 ganger i denne avisen. Dette mener hun er bekymringsverdig ettersom epidemiologer, neurologer, og andre sier at det verste man kan gjøre i møte med et psykogenisk utbrudd er å gi de rammede oppmerksomhet og støtte.

«Det er rart de fikk gjort så mye som de gjorde under hekseprosessene i Salem, helt uten hjelp fra The New York Times,» skriver Coulter.

Hun henviser så til litteraturkritiker Elaine Showalter, som mener det finnes tre omstendigheter som skaper de riktige forholdene for massehysteri: «entusiastiske teoretikere; sårbare og ulykkelige pasienter; og støttende og sympatiske omgivelser.»

Avslutningsvis skriver Coulter at jentene som ble syke i Le Roy bør være glade de vokste opp som normale jenter i en normal liten by, og at de ikke fikk tildelt en offerrolle av miljøet rundt seg som behandlet de som sårbare og hjelpeløse.

– Hadde de vært elever hos Brearly (en progressiv skole for bare jenter, journ.anm.) så hadde de sikkert vært syke enda, og herjet rundt i hver sin rullestol den dag i dag, skriver Coulter.

iNyheter #3: Helge Lurås kommenterer mannen

mest lest