Nytt lovforslag: Vil sende Palestina-demonstranter til Gaza

Avatar photo
Publisert 8. mai 2024 | 23:07

Et nytt republikansk lovforslag fra Representantenes hus vil sende enhver person som er siktet og dømt for ulovlig aktivitet ved et amerikansk universitet til Gaza i minst seks måneder.

Det er republikanerne Andy Ogles, Randy Weber og Jeff Duncan som fremmet det spenstige lovforslaget onsdag, etter flere uker med omfattende demonstrasjoner ved universiteter over hele landet.

Flere av de pro-palestinske demonstrasjonene har blitt voldelige, med sammenstøt mellom politi og aktivister. Hundrevis av aktivister er nå blitt arrestert, ifølge Fox News.

Selv om det nye lovforslaget ikke omtaler Israel eller de anti-israelske gruppene, er den spesifikt rettet mot ulovlig aktivitet på høyskoler etter 7. oktober 2023, da Hamas utførte et terrorangrep i Israel og drepte over 1000 mennesker.

– Studenter skulker timene sine for å trakassere andre studenter og forstyrre aktiviteter over hele campus. Nok er nok, sa Ogles til Fox News Digital onsdag, og la til:

– Derfor foreslår vi å sende enhver person som er dømt for ulovlig aktivitet på campus ved et amerikansk universitet siden 7. oktober 2023, til Gaza for å fullføre minimum seks måneders samfunnstjeneste.

Texas-republikaneren Randy Weber, som er med på å fremme forslaget, sier: «Hvis du støtter en terrororganisasjon, og du deltar i ulovlig aktivitet på campus, bør du få en smak av din egen medisin. Jeg vedder på at disse Hamas-tilhengerne ikke ville holdt ut så mye som én dag, men la oss gi dem muligheten.»

Fox News skriver at loven trolig ikke vil innføres. Lovforslaget vil sannsynligvis møte motstand i Representantenes hus, hvor republikanerne bare så vidt har flertall med ett sete. Om så det skulle komme gjennom, vil det demokratkontrollerte senatet nesten garantert skyte det ned, skriver avisen.

mest lest