Støres strømutspill vekker oppsikt: Rødt-politiker er sjokkert

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. september 2022 | 06:51

De siste månedene har debatten om strømeksport fra Norge og til resten av Europa gått temlig hett for seg. 

Statsminister Jonas Gahr Støre signalisert at Norge må ha mulighet til å begrense eksporten til andre europeiske land, dersom fyllingsgraden i vannmagasinene blir for lav. Dette medførte kraftig kritikk fra andre europeiske land. Finlands svar på Statnett, Fingrid, har kalt forslaget egoistisk og farlig, skriver Nettavisen.

Ny vending fra støre.

– Jeg tror ikke dette er et tiltak som vil bli nødvendig å bruke. Vi ser en innsats for å ansvarlig fylle vannmagasinene før vinteren, på lik linje som flere europeiske land fyller opp sine vannmagasiner, fortalte statsministeren i et intervju med Financial Times.

Sofie Marhaug (Rødt) Foto: Facebook

Uttalelsene til Støre får Rødts Sofie Marhaug til å tenne på alle pluggene. Hun mener uttalelsene til Støre direkte undergraver arbeidet til Olje- og energiminister Terje Aasland, som har jobbet med å finne en løsning på hvordan Norge skal kunne sikre egen kraftforsyning i usikre tider.

– Jeg er sjokkert over at Støre kan love å sette beredskapen og forsyningssikkerheten vår i fare på den måten. At han kan love fri tilgang på Norsk vannkraft, som er det han i praksis gjør. Det er illojalt mot et hvert ansvar Regjeringen har og får Aaslands forsikringer til å virke som et spill for galleriet, sier Marhaug, ifølge Nettavisen.

Spetalen: – Valget for Norge står mellom å være fri eller trell

mest lest