Oslo-etat brukte flere hundre tusen på spahotell og vin: – Vi hadde behov for å senke skuldrene

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 13. september 2022 | 17:06

Det er Velferdsetaten i Oslo kommune det gjelder.

«Velferdsetatens økonomistyring fikk kritikk i intern rapport. Kort tid etter reiste 12 ansatte på femstjerners hotell og drakk vin for 22.000 kroner,» skriver Aftenposten. Det var på fasjonable Engø gård utenfor Tønsberg at seminaret fant sted.

Men det er ikke det eneste som er funnet i gjennomgangen som er gjort. Velferdsetaten har det siste året besøkt blant annet fasjonable Losby Gods, Refsnes Gods og Hotel Bristol. Flere turer er også lagt til spahoteller som Son Spa og Farris Bad.

«Noen av fakturaene gjelder kun dagsbesøk med leie av konferanselokaler. Andre gjelder én eller flere netter, med middag, lunsj, drikke og iblant også underholdning,» skriver Aftenposten med referanse til et opphold på Son Spa.

Turene til Engø Gård og Son Spa kom få uker etter at konsulentselskapet Deloitte i en rapport kritiserte etaten for dårlig økonomistyring, internt spill og dårlig oppfølging av eget regelverk.

– Behov for god mat og drikke

Det var Avdeling rustjenester og tilrettelagte boliger i Velferdsetaten som var på Engø gård. Direktør John Ingar Danielsen forklarer formålet med oppholdet slik:

– Vi hadde hatt to år med hardt og intenst arbeid og kontinuerlig pandemihåndtering og flere omstillingsoppgaver. Vi hadde behov for å evaluere arbeidet, reetablere tjenestene og fokusere på det videre arbeidet gjennom å senke skuldrene med god mat og god drikke, sier han.

Toppsjefen for etaten, Guri Bergo, prøver å beklage oppholdet Danielsens gruppe gjorde på Engø gård.

– Jeg synes summen er for høy. Vi er en offentlig etat, og vi skal være gnitne med midlene vi har til rådighet, sier hun til Aftenposten.

Avisen har funnet flere hotellregninger der romprisen ligger over 3000 kroner. Gjennomsnitt i Norge skal være 1060 kroner natten.

Etaten har 1300 ansatte, og det er 70 leder som har hatt myndighet til å bestille hotell på egenhånd. Nå vurderes det å løfte ansvaret høyere opp, sier Bergo.

Russiske kollaboratører flykter fra gjenerobrede områder

mest lest