Støre mener Røkkes flytting er «ugreit»: – Sier han!!!

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 13. september 2022 | 13:32

Møter massiv motbør på sosiale medier.

VG har lagt ut en sak på Facebook der statsminister Jonas Gahr Støre sier at det er «ugreit» når mennesker som har skapt store verdier i Norge, velger å flytte for å betale skatt.

Mandag gjorde Kjell Inge Røkke det kjent at han har flyttet til Lugano i Sveits. Gitt de nye skattereglene ville han måtte ut med ca. 350 millioner i året i formueskatt. Finansavisen har regnet at han derfor måtte ta ut over 600 millioner i utbytte hvert år.

– Hva tenker du om den flytten og den signaleffekten som ligger i det? spør VG.

– Folk må velge hvor de vil bo, og jeg vil ikke kommentere enkelttilfeller. Men å flytte til utlandet for å slippe skatt i Norge mener jeg at er ugreit. Den norske modellen er bygget på et spleiselag, hvor det er lagt til rette for store muligheter til verdiskapning. På internasjonale statistikker ligger Norge helt i topp på land det er gunstig å drive næringsvirksomhet i, svarer Støre.

– Sier han!!!

VG har kun lagt ut artikkelen som en liten notis, men har delt den på Facebook der den umiddelbart begynte å trende tirsdag etter lunsj. Reaksjonene i kommentarfeltet er stort sett støttende til Røkke og kritiske til Jonas Gahr Støre.

Allerede etter 40 minutter har det kommet 330 kommentarer under innlegget.

– Sier han, som selger Norges strøm, som er bygd opp ved dugnad av våre forfedre, til utlandet. VÅR strøm!! skriver en.

Artikkelen fortsetter.

– Våre mest formuende borgere som har skapt industri og arbeidsplasser burde tilbys avtaler som er konkurransedyktige. De generer store inntekter for staten og det må være bedre for AS Norge å beholde noen av disse milliardene i landet. Støre forsetter sin udugelighet, skriver en annen.

– Merkelig men når politikere flytter til utlandet og ikke skatter til Norge, da hører man ikke noe fra politikerne, skriver en tredje.

En fjerde trekker frem Hadia Tajiks skattesak.

– Forskjellen på Hadia og Røkke er at Røkke faktisk flytter når han melder det.

Sverigedemokraterna vant valget: – Svært uheldig, skriver landets aviser

 

mest lest