Europa ble rammet av en realitet de skulle sett komme for mange år siden

Avatar photo
Rune Chr. Tollefsen
Leserinnlegg
Publisert 14. september 2022 | 06:58

Dette er et eksternt innlegg og står for skribentens meninger.

Nord Stream 1 er stengt. Bare tanken på å kjøpe gass fra Russland og Putin burde ryste europeiske statsmenn og ledere i grunnvollene.

Donald Trump advarte mot dette for mange år siden. Men han ble som den eneste vestlige statslederen som har fått til et møte med Nord Koreas leder ledd av. Det grønne skifte skulle skje og «ingen» så Putins langsiktige plan.  Tja, da utenom han ene som så realitetene for hva de faktisk var.

Putin kom til å føre en økonomisk krig mot Europa så snart det var hensiktsmessig. Og så snart krigen i Ukraina var et faktum begynte Putin stenge igjen gassleveransene til Europa. Et Europa og vesten som hadde i måneder innført sanksjoner mot Russland så ikke denne reaksjonen komme. Det viser en så stor manglende forståelse for det geopolitiske spillet at det er skremmende. Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Belgia og resten av Europa stolte på Russisk gass mens de samtidig skjørte sine egne stabile energileveranser til bunn grunnet overgang til det Grønne skifte.

Ledsaget av en «drittunge» i Sverige ble Europa lammet av egen idiotisme og villedet populistisk politikk som ikke tok vare på sine egne innbyggeres sikkerhet.

Og nå står vi der med et Europa, Norden i en energikrise der folket som trodde på sine ledere er brakt til randen av konkurs. Den fordelen lille Norge hadde som energinasjon er solgt på børs for å mette land som har rasert sin egen energiproduksjon til fordel for en latterlig tanke, vi kan redde kloden. Resultatet er at hele Europa nå starter opp igjen kullkraft som forurenser mer enn mye annet. Atomkraft og gass er på vei til å bli ansett som grønn energi. Bare så synd de nå har stengt igjen kranen på de med en villedet politikk.

Les også: Nå kan man endelig abonnere på iNyheter

Det gjør nesten vondt å skrive det. Men Russland, Kina, Afrika og India med flere som ikke har kastet på dette grønne vanviddet sitter nå igjen som vinnere i den geopolitiske kraftkrisen Europa nå må fronte.

Russland brenner nå gass for flere 100 millioner hver eneste dag som ellers kunne fyrt opp varmen til Europeiske hjem. Nord Stream 1 og 2 kunne varmet Europa og stoppet oss for den krisen vi nå står i.

Til hvilken kost? Ofret Ukraina eller burde vi tidligere sett det lyset i tunellen og innsett det var toget og ikke enden på tunellen?

Vi har selv kjørt oss inn i denne galskapen som Norge, Britannia, og EU nå står i.
Finnes det politikere som klarer å ta oss ut av dette vanstyret? Vi, folket har selv valgt de som skal styre landet for oss til det beste for vårt land, oss, landets innbyggere. Og hva gjør de når krisen bygger seg opp? Kaster glør tilbake og sier.

Dere får klare dere med restene.

Som rester fra de rikes bord blir allmuen tilsidesatt med smuler når strømprisen i Norge tipper 10 kr kWt. Ja selv 20 er innen målstreken og folket fremdeles får smuler i støtte. En form for tilbakebetaling vi har betalt for mye for. Den retten Norges befolkning har betalt for i generasjoner har nå vår politiske ledelse lagt ut for salg for å selge den for politisk mynt. Vi må lære å leve med det så vindkraft til land, og sjø skal bli lønnsomt. Eneste måten å forsvare en subsidiert utbygning og elektrifiseringen av sokkelen.

I tidligere tider hadde slikt svik mot sine egne landsmenn blitt sett på som landsforræderi og straffet deretter. I dag står de og forsvarer sitt uvett og proklamerer dette er for landets beste.

Det er på tide de blir stilt til rette.

Dagbladet blåser opp rasismeproblemet og tar feil om kvitteringsordning

mest lest