Fersk meningsmåling – Regjeringspartiene fortsatt i gjørma

Avatar photo
Publisert 20. september 2022 | 20:09

På denne målingen er alle de etablerte partiene over sperregrensen.

Høyre klarer å opprettholde skyhøy oppslutning til tross for å ha gått litt tilbake, samtidig som FrP fosser frem. Dette får FrP-leder til å juble.

– Det er veldig hyggelig når du går fram. Vi merker jo det når vi snakker med folk, at mange er fortvilet over situasjonen med de galopperende prisene, ikke minst på strøm, sier Listhaug til Nettavisen.

Samtidig fortsetter Senterpartiet å falle. Regjeringspartiet som tidligere snuste på 20-tallet på målingene så sent som i fjor sommer, får nå rekordlave 5,4 prosent av stemmene. Det er FrP som har stukket av med flest av SPs velgere.

 

Nettavisens siste partibarometer. Foto: Skjermdump.

I målingen er 1000 personer er spurt om hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen. Målingen er tatt opp fra 13. til 19. september, og feilmarginen ligger mellom 1,5 og 3,4 prosent.

APs dårligste måling på 20 år 

Dersom målingen hadde vært valgresultatet, ville regjeringspartiene og SV ha mistet sitt flertall på Stortinget. Flertallet til de tre partiene krymper, og partiene får til sammen 56 mandater. Den borgerlige blokken får imidlertid 96 mandater. Et flertall består av minst 85 mandater.

– Dette er for lavt, og vi har langt høyere ambisjoner enn dette, sier Aps partisekretær, Kjersti Stenseng, til Nettavisen.

For også Arbeiderpartiet faller i målingen, til 19,1 prosent. Det er over 20 år siden sist partiet ble målt så dårlig i Sentios målinger.

Les også: Kjendisprofilene gir seg etter massiv kritikk

Høyre, som har fosset fram på målingene den siste tiden, går nå litt tilbake. Partiet får 26,6 prosent, som er ned 2,6 prosentpoeng. Tidligere har de gjort knallmålinger hvor de har snuset på 30-tallet.

Tidligere statsminister og Høyre-leder Erna Solberg er likevel fornøyd.

– Dette er hyggelige tall for borgerlig side, og vi har ikke sett større oppslutning om våre fire partier etter stortingsvalget i 2013, sier hun til Nettavisen, og understreker:

– Men målinger er ikke valg, og vi vil fortsetter å fortelle om våre løsninger for å produsere mer strøm, skape en bedre skole og trygge Norge i møte med en usikker verden.

Ny rapport: Innvandrerungdom raner oftere etnisk norske gutter enn andre med innvandrerbakgrunn

mest lest