New York saksøker Trump og barna hans

Avatar photo
Publisert 21. september 2022 | 19:35

The New York Times skriver at formålet med søksmålet er å hindre Trump og barna hans i å kunne drive næringsvirksomhet i byen New York. Det ikke snakk om en strafferettsling siktelse.

Onsdag ettermiddag er New Yorks statsadvokat Letitia James på talerstolen og kommer med en stor kunngjøring om USAs tidligere president Donald Trump.

Myndighetene i New York har valgt å fremme et omfattende sivilt søksmål mot Trump og barna.

Statsadvokaten hevder at Trump-organisasjonen har svindlet til seg en bedre økonomi for å kunne gjøre forretninger i byen.

Les også: CNN profil ydmyket på sin egen direktesending

– Donald Trump skal med hjelp av sine barn Donald Trump Jr, Ivanka Trump og Eric Trump, og toppledere i Trumps organisasjon, feilaktig ha oppgitt at Trumps nettoformue var milliarder av dollar høyere enn den faktisk var. Dette for å få banker til å låne penger til Trump, sier James, ifølge The Guardian.

På denne måten skal Trump ha fått gunstigere vilkår enn det som ellers ville vært tilgjengelig for selskapet, for å tilfredsstille løpende lånebetingelser, få forsikringsselskapene til å gi forsikringsdekning for høyere rammer og lavere premier, og for å oppnå skattefordeler, blant annet, sier James.

Anklages for å være en venstreorientert aktivist

På Twitter spres videoer av statsadvokaten som sier hun ønsker å være en plage for Trump. Hun har blitt anklaget for å være mer opptatt av hevntokten mot Trump enn å jobbe for å forbedre sin egen by.

Trump kritiserer statsadvokaten på hans egne sosiale medium, «Truth Social».

– Hun sitter på et komfortabelt og lekkert kontor hele dagen, med et flott arbeidsmiljø, mens folk på gaten bli drept over hele New York. I stedet for å jobbe for å redusere kriminaliteten, så er hun mer opptatt av å «ta Trump», skriver han.

Også Donald Trump Junior kritiserer går hardt ut mot statsadvokaten. Han skriver på Twitter:

«Letitia James bryr seg ikke om loven. Hun er en aktivist for demokratene, som kun bryr seg om å drive med politisk spill.»

Søkte om 250 millioner dollar for å kunne saksøke Trump

Kunngjøringen kommer på toppen av en tre års etterforskning ledet av James, og allerede i januar skal James’ kontor kommet frem til at det fantes «betydelige bevis» på falske eller villedende verdivurderinger i regnskapet, ifølge CNN. James skal ha søkt om støtte på 250 millioner dollar for å kunne fullføre søksmålet.

Donald Trump selv hevder å være uskyldig i samtlige lovbrudd.

Trump sier søksmålet er en «hevngjerrig fiskeoperasjon» og mener påstandene om han er «grunnløse». Han har og omtalt statsadvokaten som rasist.

To kommuner vil ha unntak fra lover og reguleringer for etablere nye arbeidsplasser

mest lest