Påpeker påfallende taushet: – Hvor er demonstrasjonene fra de som hevder hijab er et fritt valg?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 22. september 2022 | 20:02

Det er Cemal Knudsen Yucel som har postet en brannfakkel på Facebook. Yucel er leder for Ex-Muslims of Norway og er opprinnelige fra Tyrkia. 

Yucel har merket seg at iranske kvinner klipper håret, fjerner og brenner hijaben i protest. Det etter at Mahsa Amini, en 22 år gammel kurdisk kvinne døde i moralpolitiets varetekt i Iran forrige fredag.

Men fra et hold er det stille,

– Hvor er demonstrasjonene fra såkalte «muslimske feminister» i Vesten som hevder at hijaben deres er et fritt valg? skriver Yucel og fortsetter:

– Hvis hijab er et virkelig fritt valg for de, hvor vanskelig kan det være for dem å fjerne hijaben i offentligheten en dag for å protestere mot obligatorisk hijab? Hvor er deres solidaritet med de millioner av kvinner som blir undertrykt og til og med blir drept av «moral»-politiet bare fordi de kanskje brukte hijaben litt feil?

Han har postet denne videoen under innlegget.

Artikkelen fortsetter.

Yucel mener å ha merket seg at det han kaller «hijabifeminister og konvertitter» i Norge er stille.

– Hva stopper dem fra å brenne deres tøystykke i solidaritet med deres medsøstre som blir drept på grunn av tvunget tildeknings lov under det islamske styret?

Cemal Knudsen Yucel påpeker tilfeller der «vestens kvinner tar på seg hijab i solidaritet med muslimske kvinners bruk av hijab her i vesten.»

– Så da forventer jeg nå fra alle disse «solidariske kvinner» at de enten brenner hijab eller klipper håret sitt i solidaritet for de millioner av kvinner som daglig blir utsatt for tvungen hijab eller drept for å ikke være anstendig nok, avslutter han.

Innlegget oppnådde mer enn 600 likes på under to timer. Og det blir hyppig kommentert.

– Norske kvinner og norske politikere som støtter bruk av islamske plagg, kommer aldri offentlig til å besvare disse spørsmålene. De foretrekker heller å vise en total feighet og fabler om «selvvalgt» og «alle kan kle seg som de vil», uten å forstå hva det er de gir sin støtte til. Dumheten råder i Norge, skriver en.

– Det er fordi vesten feminister er noen feige kvinner som ikke kjemper mot virkelig urett som islamsk fanatisme, men tar heller kampen opp mot den hvite patriarkalske mannen på Dax-18, skriver en annen.

Modige kvinner brenner hijaben i protest: Mange titalls døde

mest lest