Mener Høyre har et kvinneproblem

Avatar photo
Publisert 26. september 2022 | 20:27

– Jeg trodde Høyre var et parti for menn i mørk dress, og som jobber i næringslivet.

Mandag kveld ble Anne Lindboe (51) valgt som ordførerkandidat for Høyre i Oslo – uten motkandidat.

Nå skal hun fronte Oslo Høyre frem mot kommunevalget i 2023, noe som få som ville trodd tidligere i år, ikke en gang hun selv.

Lindboe sier til Aftenposten at det tok litt tid før hun forstod at hun var en Høyre-velger. Hun trodde Høyre var et parti for menn i mørk dress, som jobber i næringslivet.

På spørsmål om hun mener Høyre har et kvinneproblem, sier hun at Høyre har vært for utydelige i forhold til en del viktige saker.

– Vi vet jo at kvinner ofte er opptatt av skole, helse, miljø og utenforskap. Det er områder som Høyre har god politikk på, men vi har nok ikke vært flink nok til å få det frem. Tidvis har debatten handlet for mye om skatter og avgifter, svarer Lindboe.

Les også: Lærerstreiken fortsetter – 100 nye ut i streik

Når Aftenposten spør henne hva hun tenker om eiendomsskatten, så sier hun at det skal i alle fall ikke skal være den viktigste saken for Høyre å gå til valg på i 2023. Det blir helt feil fokus, ler hun.

Når Lindboe blir spurt om hun foretrekker å samarbeide med FrP eller MDG, sier hun at hun er villig til å samarbeide med MDG om det får Høyre inn i byrådet igjen.

– Det riktige må være de som kan bidra til å få Høyre inn i byrådet igjen. Vi kan ikke være så ideologiske at vi ikke utforsker begge muligheter, sier hun.

Lindboe har fire kampsaker som lokket henne inn i politikken i godt voksen alder. Det er klima- og miljø, utdanning, utenforskap og livsvilkår og helsepolitikk. Spesielt kvinnehelse og psykisk helse.

Putin gir Edward Snowden russisk statsborgerskap

mest lest