Trump frykter tredje verdenskrig: – En veldig farlig tid

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. september 2022 | 03:41

USAs tidligere president Donald Trump uttalte i en podkast at frykten for atomkrig holder ham oppe om natten.

77-åringen ringte til podcasten «Cats at Night» hvor han diskuterte potensialet til det som kan bli en tredje verdenskrig.

Tidligere president Donald Trump advarte tirsdag om at tredje verdenskrig kan bryte ut over Ukraina eller Taiwan – og sa at Russlands president Vladimir Putins trussel om å slippe løs atomvåpen gjorde dette til «en veldig dårlig og veldig farlig tid», skriver New York Post.

Under en opptreden på 77 WABC-radio ble Trump spurt av programleder John Catsimatidis hvilke ting som «holder deg våken om natten».

– Jeg tror mer enn noe annet, jeg tror vi kan havne i tredje verdenskrig, og det kan være alle de forferdelige tingene som fant sted i Ukraina, sa han.

– Det ser ut som det kommer til å skje i Kina med Taiwan, som du vet, og du ser hva som skjer der borte, fortsatte han.

Farlig tid

Trump hentydet også til Putins tale forrige uke der han sverget å «bruke alle midler vi har til rådighet for å beskytte Russland og vårt folk».

– Jeg tror vi er inne i den farligste tiden kanskje på mange, mange år – kanskje noen sinne – på grunn av styrken på atomvåpen, sa Trump og la til:

– For en stor nasjon som er lik oss når det gjelder atomvåpen å kaste rundt ordet kavalerisk, som kjernefysisk, er det en veldig dårlig tid. En veldig dårlig tid for dette landet og en veldig dårlig og en veldig farlig tid for verden.

VIDEO: Trumps spådommer om Russland går viralt

mest lest