Professor hevder MatPrat driver med «Trump-propaganda»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. september 2022 | 10:47

Et nytt ord har sneket seg inn i den norske debatten. Nå er det «Trump-propaganda» om man er uenig i noe.

Det fremkommer i en artikkel hos TV 2 som har skrevet en artikkel om kast og bruk av mat.

TV 2 har intervjuet professor i mattrygghet, Per Einar Granum, som advarer folk mot å lukte på maten for å bedømme om den er spiselig eller ikke. Han viser til en artikkel hos MatPrat.no som skrev en artikkel der det ble hevdet at man trygt kan bruke lukt og sans for å bedømme hva som kan spises.

– Jeg advarer sterkt mot å bruke smak og lukt som redskap for å avgjøre om mat burde kastes eller ikke, det kan være livsfarlig, uttalte professoren til TV 2.

Trump

I neste avsnitt blander Granum inn tidligere president Donald Trump for å få frem sitt poeng. For nå er det nemlig «Trump-propaganda» å skrive noe som ikke stemmer.

– Matprat skriver mye riktig i artikkelen, men når det kommer til bruk av sansene er dette helt på jordet, og direkte farlige råd. Dette minner mer om Trump-propaganda i USA enn gode råd, hevder Granum.

TV 2 har valgt å utheve skriften med setningen der «Trump-propaganda» blir nevnt, noe som er uvanlig journalistikk. Som regel er det hele sitatet som blir uthevet.

Skjermbilde TV 2-artikkel

Det er uvisst hva professoren mener med «Trump-propaganda», og det er uvisst om TV 2-journalisten har følgt opp med spørsmål om valg av ordbruk fra professoren.

MatPrat.no har nå valgt å fjerne sin artikkel etter TV 2s sak.

Støtt oss ved å abonnere på iNyheter

mest lest