Norges største ølkjede konkurs

Avatar photo
Publisert 4. oktober 2022 | 18:57

Siden oppstarten i 2013 har de tapt 70 millioner kroner. Pandemiåret 2020 ble det eneste året med positivt resultat.

Mandag i forrige uke opplyste ølkjeden Gulating Gruppen om at de hadde igangsatt en kriseemisjon, hvor de opplyser at det vil være «en aller siste utvei for å sikre videre finansiering».

Siden har selskapet jobbet intenst med å overtale aksjonærer og leverandører om å skyte inn 10 millioner kroner, enten i form av å tegne nye aksjer til gunstig pris, eller gjennom en konvertering av gjelden deres. En kombinasjon av disse alternativene var også en mulighet.

Fristen ble satt til mandag denne uken, men tirsdag ettermiddag opplyser selskapet at det ikke har vært i stand til å lande en finansieringsløsning. Nå melder de oppbud, skriver Finansavisen.

Les også: Kanye West: Black Lives Matter var lureri

Daglig leder Tom Anders Solberg sier til Ølportalen at dette er en blytung og emosjonell dag.

– Det vært en kamp for å få finansieringen på plass, og vi har vært veldig nærme flere ganger, men vi har ikke fått det til.

Ølportalen skriver at Gulating Gruppen AS har tapt 70,6 millioner kroner siden oppstarten i 2013, med pandemiåret 2020 som det eneste året med positivt resultat.

Videre skriver Ølportalen at oppbudet går på hovedkonsernet, og at det gjenstår å se hvilken betydning det vil ha på butikkene og barene, som for det meste står som uavhengige av Gulating Gruppen AS. De forventer å få vite mer om hva slags påvirkning oppbudet vil ha når bobestyrer er ferdig.

FrP vil stanse kvitteringsordning: – Det er tross alt blant innvandrere det begås flest våpen- og voldslovbrudd

mest lest