Statens jernhånd raserer Norge

Avatar photo
Rune Chr. Tollefsen
Leserinnlegg
Publisert 8. oktober 2022 | 16:34

Dette er et eksternt innlegg og står for skribentens meninger.

Men en milliardpakke til utlandet som overgår det meste skal regjeringen nå tappe velferdssamfunnet for midler.

I en tid der alt koster mer. Kostnadene til strøm kveler den ene bedriften etter den andre. Hverdagsmenneskene som er grunnsteinen i dette samfunnet – vårt land – de som går trofast på jobb hver dag for å få samfunnet til å gå rundt blir flådd til skinnet av statens skattlegging. Bedriftene får det enda tøffere og på toppen av dette skal regjeringen øke skattene ytterligere.

Hvem er de byråkratene som sitter bak Vedums og Støres øre og hvisker som om helvete er løs? De kan umulig gå i samme sko som hverdagsmenneskene i Norge. Støre sa han fint kunne leve med at bedrifter går konkurs. Altså – det er greit for han at bedrifter mister sitt livsopphold og nærbutikker og lokalsamfunn går til grunne. Det er underforstått hans politikk som han fortsetter å dure frem med. Mulig vi skulle fått en skikkelig arbeider på tronen som ser hverdagen for folket og ikke en millionær som har tjent penger på den lovgivningen AP har ført.

Hele Norge skal beskattes til firmaene flagger ut og takker for seg. Vi har sett det før og ser det nå igjen. Under AP`s styre skal landet tappes for blod som gir arbeidsplasser og næring til små kystkommuner. Det er vel bare en som er oppvokst på Oslos beste vestkant som kan rettferdiggjøre en slik «sosial» profil.

At vindkraft blir kraftig beskattet er jeg enig med, det er en rasering av vårt land som etter det jeg forstår ikke ett firma har lagt inn noen garantier for å rydde opp etter seg som ligger i konsesjonsvilkårene. Det blir det Norske skattebetalere som må stå for når den tid kommer.

Les også: Europa ble rammet av en realitet de skulle sett komme for mange år siden

Havbruksnæringen må komme seg langt ut på havet. De raserer den ene fjorden etter den andre og det er «svart hav» der de befinner seg. Så at de får en økt beskatning er ikke mer enn rimelig når man ser på hva de etterlater seg av døde fjorder. Det vil ta tiår før en slik fjordarm kommer tilbake til et friskt livsnært økosystem.

Men om dette er rette tiden å øke disse skattene så dramatisk når Norge skriker etter fornybar energi og mer vannkraft? Når staten vil øke utbyggingen av vindkraft, vannkraft og solkraft men samtidig øker beskatningen? Det hele virker mot ønsket effekt.

Når man samtidig ser på statens økte inntekter på 70 milliarder på salg av strøm og mulig ufattelige 1900 milliarder på salg av gass og olje i 2023. Samtidig med disse ufattelige inntektene så skal statens aktivitet på nye veier, infrastruktur og nødvendig vedlikehold strammes kraftig inn i 2023. Mens de pøser på med vindkraftanlegg i Sør Afrika og bistand til over 40 milliarder.

Jeg spør – er det rart folket sender de 2 partiene nedover på meningsmålingene?

Strømprisene går til himmels grunnet en fatal feilvurdering av hva de kablene ville gjøre med våre priser. 1 til 3 øre var prognosene. Fasiten har vi fått. Vi kan se på 10 – 20 kr i løpet av vinter og vår. Drivstoffutgiftene har skutt i været og tippet nesten 30 kr på max. Maten har steget langt over forventet og folkets lønnsoppgjør dekker ikke inn halvparten at hva dette utgjør for en familie. Og så kommer Støre og Vedum og skrur skruen enda tettere til så folket skal bli pisket og betale blod til regjeringen i avlat til en stat som svømmer over av penger.

At ikke det norske folk for lengst har tatt på seg de gule vestene og protestert mot dette vanstyret Norges befolkning nå opplever er skremmende.

EU trenger oss – ikke motsatt

mest lest