Demokrat avslørt på tape for rasisme: – Utbredt blant latinamerikanere

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 11. oktober 2022 | 13:05

Los Angeles bystyremedlem Nury Martinez (Demokrat) har trukket seg som lovgivende organs president etter å ha kommet med rasistiske bemerkninger om en (hvit) kollega og hans svarte (afroamerikanske) barn.

«Jeg tar ansvar for det jeg sa, og det er ingen unnskyldninger for disse kommentarene,» sa Martinez i en uttalelse. «Jeg er så lei meg.»

Martinez’ avgang som president trer i kraft umiddelbart, ifølge uttalelsen, selv om hun fortsatt er medlem av rådet.

Bemerkningene var en del av et lekket lydopptak som ble lagt ut anonymt på Reddit og innhentet av The Los Angeles Times. Ifølge avisen beskriver opptaket en samtale mellom Martinez, rådsmedlemmene Gil Cedillo og Kevin de León og Los Angeles County Federation of Labour-president Ron Herrera. Alle er latinamerikanere og alle medlemmer av Demokratene.

I lydopptaket kan man høre rådsmedlemmene diskutere Mike Bonin, en hvit mann. Martinez sier «Bonin tror han er fucking black.»

Ifølge Times sier Martinez at Bonin dukket opp sammen med sønnen sin på en flåte i en Martin Luther King Jr. Day-parade, og at han «håndterte sin unge svarte sønn som om han var et tilbehør». Gutten er 8 år gammel.

Martinez skal også ha sagt om Bonins barn på spanks, «Parece changuito,» som betyr «Han er som en ape.»

I lydopptaket kan man høre Martinez høres snakke om Bonins sønn som angivelig oppførte seg dårlig mens han var på paraden

«De oppdrar ham som en liten hvit gutt,» sa Martinez i lyden utgitt av The Times. «Jeg tenkte at denne ungen trenger juling. La meg ta ham rundt hjørnet.»

I diskusjonen på CNN i klippet under snakker man om den utbredte rasismen mot svarte og at det gjennomsyrer hele samfunnet. Etter å ha diskutert klippet med latinamerikaneren og demokraten Martinez, vier kommentatorene på CNN resten av seansen til å diskutere det de mener er åpenlys rasisme hos Donald Trumps tilhengere.

CNN regnes som liberal og pro-demokratene.

Lydopptaket kan høres i lenken under.

mest lest