Donald Trump: – Biden tvang Putin til å invadere Ukraina med sin idiotiske retorikk

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 12. oktober 2022 | 02:37

Den tidligere presidenten i USA hevder at Joe Biden er hovedårsaken til krigen i Ukraina.

Han begrunner dette med Bidens idiotiske retorikk overfor Putin og at USA og Biden nærmest har hånet den russiske presidenten.

– De hånet ham faktisk, når du ser etter, vårt land og vårt såkalte lederskap hånet Putin, sa Trump til Real America’s Voice i helgen.

Uttalelsen er sjokkerende, og Trump kom ikke med noen konkrete eksempler på hvordan president Joe Biden hadde hånet Putin, eller spesifikt hva denne idiotiske retorikken besto i, skriver Nettavisen.

– Jeg ville lyttet, jeg ville sagt, du vet, det er nesten som om de tvang ham til å gå inn med det de hevder. Retorikken var så idiotisk, sier Trump i intervjuet.

Han hevdet også noe som mange velgere tror på – at det ikke ville ha vært krig mellom Russland og Ukraina i dag hvis Trump hadde vært president.

– Ukraina og Russland vil ikke ha slåss mot hverandre. Det betyr ikke at de ville elsket hverandre, men det er bare helt uaktuelt at de hadde slåss, og det er helt utenkelig at Putin hadde gått inn, sier Trump.

Les også: Store mengder russiske soldater på veg inn i Hviterussland

Den tidligere presidenten har tilbudt sin hjelp ved å foreslå at han kan lede en gruppe som kan forhandle med Vladimir Putin.

– Ikke gjør saken verre med sprengningen av denne rørledningen. Vær strategisk, vær smart (genial!), få fremforhandlet en avtale NÅ. Begge sider trenger og ønsker det. Hele verden står på spill. Skal jeg lede gruppen??? uttalte Trump for et par uker siden.

Trump får bred støtte for sine utsagn.

Ungarns statsminister Viktor Orban mener at den tidligere tyske kansleren Angela Merkel ville ha vært i stand til å avverge krigen i Ukraina dersom hun hadde fortsatt som tysk statsminister, men at håpet nå er Donald Trump.

– Det som trengs, er enighet mellom Russland og USA. Men Biden har gått langt i å kritisere president Vladimir Putin. Det høres kanskje ubehagelig ut, men håpet for fred heter Donald Trump, sa Orban.

USAs tidligere utenriksminister Mike Pompeo slakter også president Joe Biden.

– Vi har ikke stått overfor muligheten for ragnarok siden Kennedy og Cubakrisen i 1962, sa Biden på et demokratisk kampanjearrangement i New York torsdag.

– Putin spøker ikke når han snakker om mulig bruk av taktiske atomvåpen eller biologiske eller kjemiske våpen, for styrkene hans underpresterer i betydelig grad, fortsatte han, ifølge NTB.

– Hvor finner han en vei ut, spurte Biden retorisk.

– De kommentarene var ubetenksomme, sier Pompeo til Fox News.

Den tidligere utenriksministeren mener uttalelsene utgjør en forferdelig risiko for det amerikanske folket.

Pompeo mener Biden-administrasjonen hadde vært mer tjent med å benytte seg av «stille diplomati» ved å presse Putin til å forstå hva konsekvensene er om han benytter seg av atomvåpen, skriver Politico.

– Jeg håper det gjør dette i det stille, sier Pompeo.

Toppolitiker melder seg ut av Democratic Party: – Er drevet av feig wokehet

 

 

 

mest lest