Russlands ambassadør i Washington: – USA glorifisere nazismen i et maniske ønske om å nedverdige Russland

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. oktober 2022 | 11:02

Russlands ambassadør i Washington Anatolij Antonov,  kommenterte besøket av medlemmer av den «ukrainske nynazistiske Azov-bataljonen» til USA.

USA ser ut til å glemme fortiden i økende grad, og er nå klar til å glorifisere nazismen i sitt «maniske ønske om å rakke ned på» Russland, sa Russlands ambassadør Anatolij Antonov, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

«Det ser ut til at i et manisk ønske om å «rakke ned på og avskaffe» Russland, er USA klar til å glorifisere nazismen, som folkene i våre land heroisk kjempet mot under andre verdenskrig,» sa han i en uttalelse, utgitt på torsdag.

Uttalelsen kom som respons på besøket av «Ukrainas Azov-bataljon» til USA. De skal holde tale til studenter ved Stanford University.

Azov-bataljon ble utpekt som en terrororganisasjon av Russlands høyesterett 2. august 2022.

«Det er ingen tvil om hva slags ideer de ukrainske terroristene – med blod på hendene fra drapene på sivile – sprer blant ungdommen», sier han.

«Det offisielle symbolet på Azov er et tegn på en av SS-divisjonene i Nazi-Tyskland,» la han til.

Diplomaten sier videre at amerikanske lovgivere, appellerte til den amerikanske utenriksministeren i 2019 om å inkludere Azov på listen over utenlandske terrororganisasjoner. Det ble sagt at kongressmedlemmer var sjokkert over rapporten fra «Soufan Center» om at Azov hadde blitt et internasjonalt byrå for rekruttering og opplæring av ultrahøyreradikale rundt om i verden.

iNyheter #6 Helge Lurås kommenterer FREMTIDSUTSIKTENE

mest lest