Abid Raja: – Ola Borten Moe er minister mot forskning og høyere utdanning

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 17. oktober 2022 | 08:32

Venstre-nestleder Abid Raja slakter forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) på det sterkeste.

– Kjære landsmøte – min konklusjon er: Ola Borten Moe er ikke minister for forskning og høyere utdanning. Han er minister mot forskning og høyere utdanning, sa Raja da han talte til Venstres landsmøte på Gardermoen, skriver Nettavisen.

Raja er utdanningspolitisk talsperson i Venstre og danset opp til talerstolen til lyden av «Forelska i lærer’n».

– Jeg lurer litt på hvordan det er å være student og ha en minister som Ola Borten Moe, en minister som burde vært den ivrigste, lengst fremme i heiagjengen, men som heller bruker enhver anledning til å fortelle studentene hvor lite de har å klage på, sier Raja.

– Sjelden har så få gjort så mye for så mange på så kort tid, fortsetter han.

Borten Moe mener Raja «som vanlig har et markeringsbehov» og farer med «medynk og snikksnakk».

– Strømstøtte er overflødig all den stund de aller fleste studenter er omfattet av andre og bedre ordninger enn direkte tilskudd. Vi har også endret studiestøtten slik at alle studenter nå får 3.600 kr mer i året, sier han.

Les også: Abid Rajas søster gir ut bok om sitt tvangsekteskap – risikerer å bli totalt utstøtt av hele storfamilien

Sp-statsråden påpeker at regjeringen er godt i gang med å rydde opp etter forrige regjerings rot i Forskningsrådet og byggekostnader som var kommet ut av kontroll.

– Videre tar vi nå grep for å bygge 500 ekstra studentboliger i året, sier Borten Moe.

Men Raja gir seg ikke og viser til et annet grep regjeringen tok i statsbudsjettet, med kutt i stipendet til norske studenter i utlandet.

– Han kunne latt være å straffe norske studenter i Norge som vil reise utenfor Norden for å ta høyere utdanning. Han kunne sagt at studentene har hans fulle og betingelsesløse backing, sier Raja.

Nå håper han at SV prioriterer studentene i forhandlingene om neste års statsbudsjett.

– På denne tiden i fjor sa SV at de skulle presse regjeringen til å øke studiestøtten. «Klar for tøffe forhandlinger dersom regjeringen skal regne med deres støtte» sa SV den gangen. Og hva skjedde? Ingenting, avslutter Raja.

Tidligere utviklingsminister: −SV må stoppe Støres svik

mest lest