Kjempemåling for Industri- og næringspartiet (INP): Aldri vært større

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 20. oktober 2022 | 21:00

De har ligget høyt flere ganger i høst. Men på Sentios oktobermåling for Nettavisen er det virkelig vind i seilene for Owe Ingemann Walterzhøe og hans Industri- og næringsparti (INP).

Partier ble stiftet så sent som i februar 2020 etter at en gjeng venner og bekjente hadde snakket sammen noen år. I valget 2021 fikk de ca. 10.000 stemmer og 0,3 prosent av stemmene.

Men bykset har kommet dette året.

På Nettavisens måling i september fikk «Andre» 4,2 prosent oppslutning. Av disse var Industri- og Næringspartiet klart størst, med sine 2,1 prosent. Deretter kom Demokratene med 0,8 prosent , Partiet de kristne og Pensjonistpartiet, begge med 0,4 prosent.

VG-målingen i oktober fikk Industri- og næringspartiet (INP) 1,6 prosent.

– Rekordresultat

Men nå er det virkelig vind i seilene for INP. På Nettavisen oktobermåling går de fram med 0,7 prosentpoeng til til et rekordresultat på 2,8 prosent.

– 2,8 på Sentios landsdekkende måling i dag er jo bare fantastisk, Historisk å se 6 tallet på Andre for første gang i historien. Nesten like store som alle «Andre» til sammen. Noe skjer i velgermassen akkurat nå, sier Owe Ingemann Waltherzøe i en kommentar til iNyheter torsdag kveld.

Gruppen «andre partier», partiene som ikke er representert på Stortinget, får til sammen 6,0 prosent (+1,8). Denne gruppen har aldri blitt målt høyere i Senios målinger.

Deretter kommer Pensjonistpartiet med 1,2 prosent, Demokratene med 1,0 prosent og Partiet Sentrum med 0,6 prosent. Liberalistene og Partiet de kristne får 0,2 prosent.

Krisemåling for Ap: Laveste siden 2002

mest lest